Пријем делегације Општине Мерам, турског побратимског Града Коње

У уторак 05.04.2011. године у 12.00 часова, градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примиће Сердара Калаyција, начелника Општине Мерам, турског побратимског Града Коње, и Ерцана Услуа, почасног конзула БиХ у Коњи и добитника признања "Почасни грађанин Града Сарајева".
Делегација Општине Мерам Града Коње борави у Сарајеву, између осталог, поводом обиљежавања Дана града Сарајева и изложбе "Коња-Сарајево", која ће се отворити 5. априла у 14.00 часова у Кушумлија медреси.

Сусрет градоначелника побратимских градова Сарајева и Инзбрука

У уторак 05.04.2011. године у 16.30 часова, градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примиће делегацију побратимског Града Инзбрука на челу са градоначелницом Кристином Опиц-Плорер, која се налази у тродневној посјети нашем граду поводом Дана града Сарајева. Званичници Сарајева и Инзбрука разговараће о наставку и интензивирању сарадње на свим подручјима од интереса за грађане двају градова, која су се побратимила 1980. године.

Традиционална годишња изложба Колегиум Артистикум

Поводом Дана града Сарајева, у уторак 05.04.2011. године у 20.00 часова, у изложбеном салону Колегиум Артистикум, градоначелник Алија Бехмен отвориће традиционалну годишњу изложбу Колегиум Артистикум, у организацији Удружења ликовних умјетника БиХ, Удружења примијењених умјетности БиХ и Асоцијације архитеката БиХ. Више од 200 умјетника из цијеле Босне и Херцеговине изложиће своја највреднија остварења настала у протеклој години и том приликом најбољим ће бити уручене награде, које је дијелом обезбиједио и Град Сарајево.

Изложба “Коња-Сарајево” у Куршумли медреси

У уторак 05.04.2011. године у 14.00 часова, у Куршумли медреси, замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић, начелник Општине Мерам Града Коње, Сердар Калаyци и почасни конзул БиХ у Коњи и добитник признања “Почасни грађанин Града Сарајева” Ерцан Услу отвориће већ традиционалну изложбу "Коња-Сарајево" културно-едукативног центра, као поклон партнерског турског града Коње Граду Сарајеву и његовим грађанима за његов рођендан.

Изложба \’\’Kонектинг Арт\’\’ ученика средњих умјетничких школа Сарајева и Инзбрука

У уторак 05.04.2011. године у 18.30 часова у галерији сарајевске Средње школе примијењених умјетности, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и  градоначелница Инзбрука Кристина Опиц-Плорер отвориће изложбу под називом \’\’Конектинг Арт\’\’ поводом Дана града Сарајева. На изложби ће бити представљени експонати ученика умјетничких школа Сарајева и Инзбрука, који су резултат десетодневног заједничког рада у склопу умјетничке радионице, одржане ових дана у Средњој умјетничкој школи Сарајева.

Час историје код Вратничке капије – Мејдан

У склопу обиљежавања 6. априла, за уторак, 05.04.2011. године у 12.00 часова, предвиђен је програм – Стазама ослободилаца Сарајева и Час историје код Вратничке капије – Мејдан, а у организацији планинарских друштава “Бјелашница” и “Игман”.

6. фестивал поп-рок музике за ученике основних школа

У склопу обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева, 6. фестивал поп-рок музике за ученике основних школа одржаће се у уторак, 05.04.2011. године са почетком у 18.00 часова, у Мултимедијалној сали Општине Нови Град. Фестивал ове године носи назив “Удахни музику”, а публици ће се представити 12 малих солиста. Покровитељ ове традиционалне манифестације је Град Сарајево, а организатор "Принцес крофне", које ове године прослављају свој 18. рођендан.