„Хај\’мо сви у Вилс“ – слоган обиљежавања 1. маја у организацији Града Сарајева

У Градској управи данас је одржана прес конференција поводом организације обиљежавања 1. маја, Међународног празника рада, на којој је представљен програм у организацији Града Сарајева. „Одлучили смо се поновно да грађанкама и грађанима, дјеци и омладини, радницима и пензионерима, те грађанима који су у потрази за послом, уприличимо садржајан и интересантан викенд. Овог пута у партнерству са Владом Кантона Сарајево и Међународним центром за дјецу и омладину Ново Сарајево. Слоган наше манифестације је “Хај\’мо сви у Вилс”, што говори да је центар догађаја и овог пута Вилсоново шеталиште“, истакнуо је замјеник градоначелника Игор Камочаји.

Градоначелник Бехмен посјетио СОС Дјечје село Сарајево

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен заједно са Дамиром Хаџићем и Џевадом Бечиревићем, начелницима општина Нови Град и Центар, данас је посјетио СОС Дјечје село Сарајево, поводом спонзорства СОС породице, на које су се обавезали потписивањем Протокола у сарадњи. Протоколом о сарадњи, општине Нови Град и Центар, те Град Сарајево, 2009. године обавезали су се да ће бити спонзори једне СОС породице. Ово је већ трећа година заредом пружања подршке Организацији СОС Дјечја села БиХ, која се огледа у покривању годишњих трошкова (трошкови хране, одјеће, обуће, школског прибора) једне СОС породице. Протоколом о сарадњи, Општине Нови Град и Центар, те Град Сарајево, обавезали су се током 2011. године бити спонзори једне СОС породице. На тај начин општине и Град обезбјеђују покривање годишњих трошкова (трошкови хране, одјеће, обуће, школског прибора…) једне СОС породице у СОС Дјечјем селу Сарајево.

28. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 28. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у сриједу, 27. 04.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 27. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 29. 03. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД: