Одржана je 28. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 28. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Сједници се придружио предсједавајући Федерације БиХ Живко Будимир који је поздравио присутне, захвалио на позиву и истакнуо да подржава накану Градског вијећа Града Сарајева да се успостави сарадња између градова Вуковара и Сарајева. Градско вијеће је примило к знању Информацију о стању криминалитета, јавног реда и мира и саобраћаја за период јануар-март 2011.године. У периоду јануар-март 2011. године у односу на исти период 2010. године незнатно је повећан број регистрованих кривичних дјела, као и број саобраћајних несрећа, док је број прекршаја из области јавног реда и мира благо смањен. Стање малољетничке делинквенције карактерише повећање броја малољетних извршилаца, као и број кривичних дјела за која су пријављени.

„Хај\’мо сви у Вилс“ – слоган обиљежавања 1. маја у организацији Града Сарајева

У Градској управи данас је одржана прес конференција поводом организације обиљежавања 1. маја, Међународног празника рада, на којој је представљен програм у организацији Града Сарајева. „Одлучили смо се поновно да грађанкама и грађанима, дјеци и омладини, радницима и пензионерима, те грађанима који су у потрази за послом, уприличимо садржајан и интересантан викенд. Овог пута у партнерству са Владом Кантона Сарајево и Међународним центром за дјецу и омладину Ново Сарајево. Слоган наше манифестације је “Хај\’мо сви у Вилс”, што говори да је центар догађаја и овог пута Вилсоново шеталиште“, истакнуо је замјеник градоначелника Игор Камочаји.

Градоначелник Бехмен посјетио СОС Дјечје село Сарајево

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен заједно са Дамиром Хаџићем и Џевадом Бечиревићем, начелницима општина Нови Град и Центар, данас је посјетио СОС Дјечје село Сарајево, поводом спонзорства СОС породице, на које су се обавезали потписивањем Протокола у сарадњи. Протоколом о сарадњи, општине Нови Град и Центар, те Град Сарајево, 2009. године обавезали су се да ће бити спонзори једне СОС породице. Ово је већ трећа година заредом пружања подршке Организацији СОС Дјечја села БиХ, која се огледа у покривању годишњих трошкова (трошкови хране, одјеће, обуће, школског прибора) једне СОС породице. Протоколом о сарадњи, Општине Нови Град и Центар, те Град Сарајево, обавезали су се током 2011. године бити спонзори једне СОС породице. На тај начин општине и Град обезбјеђују покривање годишњих трошкова (трошкови хране, одјеће, обуће, школског прибора…) једне СОС породице у СОС Дјечјем селу Сарајево.

28. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 28. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у сриједу, 27. 04.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 27. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 29. 03. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Сутра прес конференција поводом обиљежавања 1. маја у организацији Града Сарајева

У уторак, 26.04.2011. у 12 часова, одржаће се прес конференција поводом обиљежавања 1. маја, Међународног празника рада, у Сарајеву, а у организацији Града Сарајева.
На прес конференцији биће представљен програм манифестације, те ће се новинарима обратити учесници програма. Прес конференција ће се одржати у Сали Градске управе бр.320/III (ул. Хамдије Крешевљаковића 3).

Градоначелници Сарајева и Новог Пазара потписали Меморандум о сарадњи између два града

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић потписали су Меморандум о сарадњи између два града у оквиру свечане академије поводом 550 година постојања Новог Пазара. Меморандум подразумијева развијање привредних, културних, образовних и других односа у складу са традиционалним пријатељством, затим учвршћивање међусобне сарадње и проширивање пријатељских односа, развој регија и држава.

Градоначелник Бехмен честитао хору \’\’Понтанима\’\’ на постигнутом успјеху

Извршни одбор Pax Christi International и мировна фондација  Кардинал Бернардус Алфринк  у духу солидарности са народима балканске регије додијелили су признање  међурелигијском хору \’\’Понтанима\’\’ из Сарајева. Градоначелник Сарајева Алија Бехмен  упутио је  искрене и срдачне честитке хору \’\’Понтанима\’\’ поводом додјеле награде за мир Pax Christi International за 2011. годину, истичући да је њихов допринос ширењу културе у Сарајеву и Босни и Херцеговини значајан. Њихово стваралаштво је изазов слушаоцима у регији да преиспитају најдубља изворишта свог властитог идентитета и препознају заједнички називник у којем сви учетвују.

Градоначелник Алија Бехмен честитао Ускрс и Васкрс

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен поводом долазећих празника Ускрса и Васкрса у своје и у име Града Сарајева упутио је искрене честитке митрополиту Дабробосанске митрополије Николају Мрђи и свим православцима, те надбискупу Врхбосанске надбискупије кардиналу Винку Пуљићу и свим католицима, са жељом да се проведу  у добром здрављу, миру и срећи. \’\’ Нека ови празници наде, мира и радости подстакну  све људе добре воље да истрају у обнови повјерења, међусобног уважавања и заједничког живота\’\’, пожелио је градоначелник у честитци.

Поруке подршке новосарајевских основаца грађанима и дјеци Јапана

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић у име Града Сарајева поздравио је ликовни и музичко-поетски перформанс ученика новосарајевских основних школа „Пофалићи“, „Малта“, „Ћенгић Вила I“, „Велешићки хероји“ и Основне музичке школе, који је одржан данас у просторијама М.З. „Жељезничка“, са циљем моралне подршке грађанима и дјеци Јапана у овим тешким тренуцима, како за њих тако и за цијело човјечанство. „Овај пројекат представља мост пријатељства Јапана и БиХ кроз симбол јапанске трешње. Ученица КШЦ Ана Марија Топлан прочитаће пјесму „Наушнице од трешања“ књижевника Мирсада Бећирбашића, док ће остали основци своје ликовне радове посветили јапанској трешњи“, казала је Сузана Дедић, предсједница Удружења за промовисање дјечјег стваралаштва „Дјетлић“, које је заједно са књижевником Мирсадом Бећирбашићем иницирало овај пројекат.

Градоначелник Бехмен честитао Песах Јеврејима Сарајева и БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен честитао је у своје и у име Града Сарајева највећи јеврејски празник Песах предсједнику Јеврејске заједнице БиХ Јакобу Финцију и свим Јеврејима Босне и Херцеговине. Градоначелник је у честитки изразио жељу да Јевреји Сарајева и БиХ Песах обиљеже са ближњима у традиционалном духу вјере, наде и мира и да радост благдана подијеле са својим суграђанима.