Премијера филма „Нијеме ријечи љубави мој корак у будућност“

Под покровитељством Града Сарајева, у понедјељак, 09.05.2011.године,  поводом Дана побједе над фашизмом, одржаће се премијера филма „Нијеме ријечи љубави мој корак у будућност“ проф. Мухамеда Златана Хреновице у биоскопу Митинг поинт са почетком у 18.30 часова.

Живановић разговарао са делегацијом побратимског Магдебурга

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас у Градској управи делегацију из побратимског Града Магдебурга коју су чинили Ралф Хесе и Петра Герс. „С обзиром на дугогодишње побратимске односе наша два града, спремни смо и заинтересовани да са Сарајевом развијамо привредну, културну и другу сарадњу. У том смислу, у октобру ове године у Магдебургу организујемо сусрете партнерских градова са нашим градом, на којима очекујемо и делегацију Града Сарајева“, истакнуо је Ралф Хессе.

Градоначелник Бехмен свечано отворио изложбу \’\’Ферхадија Марија Микулића\’\’

У склопу Дана Кантона Сарајево, градоначелник Алија Бехмен у Босанском културном центру отворио је изложбу \’\’Ферхадија Марија Микулића“, поводом промовисања Монографије цртежа и 20 година од смрти једног од најчувенијих портретиста нашег ликовног стваралаштва. Градоначелник је подсјетио на чињеницу да је рођени Корчуланин Марио себе доживљавао Омишанином, јер ту је \’научија одит, говорит и пливат\’, те да је нешто мање од пола свог животног вијека проживио као Сарајлија.

Полагање цвијећа поводом 9. маја

У склопу обиљежавања Дана Кантона Сарајево, а поводом Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, у понедјељак, 09.05.2011.године, градоначелник Алија Бехмен ће у име Града Сарајева положити цвијеће и одати почаст ослободиоцима нашег града, антифашистима и свим жртвама фашизма: 10:00 часова – Спомен-обиљежје Вјечна ватра; 10:30 часова – Спомен-парк Враца, те у 11.00 часова на Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995. заједно са родитељима убијене дјеце а поводом двогодишњице подизања овог споменика.