Удружење студената Права у партнерству са Градом организује међународну прољећну школу СИЛСС

Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом организације \’\’Sarajevo International Law Spring School 2011.\’\’, која ће се реализовати у периоду од 18. до 22. маја 2011. године на Правном факултету у Сарајеву. Овог пута Удружење студената Правног факултета Универзитета у Сарајеву у партнерству са Градском управом организује међународну прољећну школу СИЛСС под називом \’\’Лисабонски уговор, његов утицај на Западни Балкан и будућност Европске уније\’\’.

Град Сарајево у сарадњи са УНДП-ом расписао Јавни позив организацијама цивилног друштва за предају приједлога пројеката

У склопу пројекта под називом Јачање локалне демократије II – ЛОД II, Град Сарајево у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) расписао је 17. маја 2011. године Јавни позив организацијама цивилног друштва/ невладиним организацијама за предају приједлога пројеката. УНДП ЛОД II пројекат и Град Сарајево позивају све организације цивилног друштва (ОЦД) / невладине организације (НВО) из Босне и Херцеговине да доставе приједлоге пројеката који су у складу са развојним циљевима Града Сарајева, те у складу са приоритетним областима Јавног позива.  Висина пројеката који ће се одобравати износи од 10.000 КМ до 70.000 КМ. Рок за предају апликација је 14. јуни 2011. године.

Доградоначелник Камочаји на семинару о олимпијском наслијеђу у Лозани

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји присуствује Семинару о укључивању олимпијског наслијеђа у све фазе планирања Олимпијских игара, који у швајцарској Лозани организује Свјетска унија олимпијских градова. Семинару присуствују градоначелници и представници 38 олимпијских градова, градова кандидата и домаћина љетних и зимских олимпијских игара. Прије званичног почетка семинара, доградоначелник Камочаји се сусрео са градоначелником Лозане Даниелом Брелазом и кратко разговарао о сарадњи наша два олимпијска града.

Замјеница предсједавајућег Љујић-Мијатовић: интензивирати сарадњу између побратимских градова Сарајева и Прата

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Татјана Љујић-Мијатовић примила је данас предсједавајућег Градског вијећа италијанског побратимског Града Прата Мауризија Бетазија, који борави у нашем граду као гост Општине Ново Сарајево поводом обиљежавања Дана ове градске локалне заједнице. Пријему је присуствовао и начелник новосарајевске општине Неџад Колџо. У име Града Сарајева и његових грађана, замјеница предсједавајућег Љујић-Мијатовић захвалила је на изузетној хуманитарној помоћи коју је Град Прато пружио у вријеме опсаде нашем граду.