Одржана прес конференција поводом донесене Резолуције у Европском парламенту о Сарајеву као Европској пријестолници културе 2014. године

Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом донесене Резолуције у Европском парламенту о Сарајеву као Европској пријестолници културе 2014. године на којој су се новинарима обратили проф.др Алија Бехмен, градоначелник Сарајева, проф.др Татјана Љујић-Мијатовић, предсједница Одбора за кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе и Ибрахим Спахић, предсједник Извршног одбора за кандидатуру. "Резолуција каже да пријестолнице културе могу да буду само градови Европске уније због чега је ова кандидатура веома важна за главни град БиХ, јер то значи да у Сарајеву живе људи који својим различитостима могу да дјелују у учвршћењу нове Европе", нагласио је градоначелник Алија Бехмен.  Такође је истакнуо да ово треба да буде пројекат свих грађана, покрет за умјетност, културу, душу Сарајлија, те да сви они који иду против Сарајева доживе пораз кроз заједнички напор и успјех. \’\’Сарајево је препознато као град, станиште гдје живе грађани који могу да допринесу безбједности, миру, развоју и поштовању културне разноликости\’\’ додао је Бехмен.

Под покровитељством Града концерт посвећен животу Хенрија Дунанта

Концерт посвећен животу Хенрија Дунанта, оцу Црвеног крста и добитника Нобелове награде за мир, одржаће се у Народном позоришту  Сарајево. Под покровитељством Града Сарајева, а у сарадњи са Опером  овог позоришта и солистима из Швајцарске, концерт ће одржати Сарајевска филхармонија. Тим поводом јуче је одржана прес конференција за новинаре, на којој је проф. Џевад Шабанагић, концерт-мајстор Филхармоније, казао да је свим музичарима било велико задовољство да буду учесници у овом грандиозном дјелу, које је прилично комплексно. \’\’ Имамо изузетно добро припремљен Хор и изванредне солисте који долазе из Швајцарске. Мислим да ће стогодишњица Дунантове смрти у нашем граду бити обиљежена на најбољи начин\’\’, казао је Шабанагић.

Замјеник градоначелника Камочаји отворио „Матурантску параду 2011“

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је на тргу испред ББИ центра отворио пету по реду манифестацију под називом „Матурантска парада 2011“, на којој је по тактовима Штраусове „quadrille“ заплесало 1.500 матураната свих средњих школа Кантона Сарајево.
Неколико тренутака прије тачно 12.00 часова, када је 30.000 младића и дјевојака заплесало на 90 локација у 12 европских држава, сарајевским матурантима се обратио замјеник градоначелника Камочаји.