Градоначелник Бехмен честитао фудбалском клубу „Жељезничар“ на постигнутом успјеху

Поводом синоћње побједе ФК „Жељезничар“ у сусрету са НК “Челик“ на стадиону Билино поље у Зеници и тријумфа у финалу Купа Босне и Херцеговине 2011. године, свим играчима, Стручном штабу на челу са Амаром Осимом, Управи клуба на челу са Сабахудином Жујом и навијачима „плавих“ градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је срдачне честитке и најбоље жеље за даљње успјехе.

Бехмен: очекујем изрицање најтеже казне Младићу

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен поздравио је данас хапшење хашког оптуженика и бјегунца Ратка Младића, који је одговоран за бројне злочине на простору БиХ у вријеме агресије (1992. – 1995.), за геноцид у Сребреници и злочине у опкољеном Сарајеву. "Ово је велики дан и треба казати да правда јесте спора, али ипак достижна", казао је у изјави за Фену градоначелник Сарајева Алија Бехмен. Додао је да је ово хапшење један облик сатисфакције за породице више од 14.000 убијених Сарајлија и грађане Сарајева који су три и по године живјели голготу.

Град Сарајево са 100.000 КМ подржао рад јавних кухиња

Град Сарајево је у овој години издвојио 100.000 КМ за опремање и уређење простора, те за обезбјеђење хране и других потреба јавних кухиња, у којима је евидентирано укупно 5.319 корисника топлог оброка. Према уговорима које је данас потписао градоначелник Сарајева Алија Бехмен са представницима хуманитарних организација, 40.000 КМ ће добити кухиња  Црвеног крста КС, по 20.000 КМ кухиње Старог Града и Удружења хуманитарне организације "Мерхамет"  – Муслиманско добротворно друштво“,   15.000 КМ кухиња Удружења хуманитарно-каритативне организације “Крух светог Анте” и 5.000 КМ кухиња Удружења хуманитарно-пасторалне организације "Каритас Врхбосанске надбискупије".