29. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 29. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 31. 05.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 28. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 27. 04. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Потписан Меморандум поводом заједничког подношења поновне апликације Града Сарајева и Града Источно Сарајево за домаћина Европског зимског олимпијског фестивала за младе 2017.

Градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен и градоначелник Града Источног Сарајева Винко Радовановић потписали су данас у Олимпијском комитету БиХ Меморандум о разумијевању поводом заједничког подношења поновне апликације за домаћинство Европског зимског олимпијског фестивала за младе (EYOWF). Градови Сарајево и Источно Сарајево су изгубили кандидатуру за ЕYОWФ 2015. године, међутим, предсједник ОКБиХ Изет Рађо вјерује да ће EYOWF 2017. бити одржан у БиХ јер Међународни олимпијски комитет (МОК) види Сарајево и Источно Сарајево као озбиљне кандидате. Потписивањем Меморандума о разумијевању градоначелници су дали \’\’зелено свјетло\’\’ кандидатури. \’\’Морамо да вратимо олимпијски дух који већ дуже вријеме губимо. Имамо много више искуства у подношењу кандидатура него што је то био случај за EYOWF 2015. године и сигуран сам да ћемо добити домаћинство 2017. године\’\’, истакнуо је градоначелник Радовановић.

Јутрос почело чишћење терена у оквиру Пројекта обнове требевићке жичаре

Јутрос су радници КЈП „Сарајево – шуме“ на долазној станици Видиковац започели чишћење терена од нежељене вегетације у оквиру припремних радова реализације Пројекта обнове требевићке жичаре који води Град Сарајево. Чишћење терена ће се извршити на цијелој дужини трасе жичаре, односно на сјеверној падини Требевића од насеља Хрид до Видиковца, те на самом платоу Видиковац уз девастирани објекат станице жичаре и уз прилазне путеве и паркинг простор. Овом чину присуствовали су представници Града Сарајева и Града Источно Сарајево, Владе Кантона Сарајево и КЈП „Сарајево – шуме“.

Потписан Споразум о наставку пројекта \’\’Посао за све у 2011. години\’\’

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен потписао је данас са директорима КЈКП „Парк“ Решадом Пашићем и ЈУ „Служба за запошљавање Кантона Сарајево“ Вахидом Мухаремовићем Споразум о реализацији пројекта „Посао за све у 2011. години“. Пројекат подразумијева запошљавање минимално 30 лица са подручја града Сарајева у КЈКП „Парк“ на период до шест мјесеци, у којем ће као радници остваривати сва права из радног односа.

Музеј опсаде Сарајева – ФАМА КОЛЕКЦИЈА у мају идуће године

Музеј опсаде – ФАМА КОЛЕКЦИЈА, којег ће чинити интерактивни музеј и стална поставка, требало би да буде отворен у мају идуће године на 20. годишњицу опсаде Сарајева – истакнуто је на данас одржаној прес конференцији у Градској управи. Директор Пројекта Дино Мустафић казао је да „четири организације које чине Конзорцијум (Фама Колекција, МЕСС, Удружење \’Образовање гради БиХ\’ и Иницијатива младих за људска права у БиХ) раде на прикупљању донација јер желимо да овај пројекат буде самоодржив“. Пројекат би требало да се реализује у двије фазе: до краја ове године имаћемо виртуални музеј којем ће путем интернета грађани Сарајева моћи да приступе, а у мају 2012.  требало би да се отвори музеј опсаде у свом пуном капацитету, према пројекту Амира Вука, док ће Шејла Крамерић и Огњенка Финци урадити ентеријер.