Сутра у Градској управи пријем за славни виолончелистички дуо „2Cellos“

У петак, 22.07.2011. у 15.15 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен са  замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем уприличиће пријем за дуо „2Cellos“ који чине изврсни хрватски челисти Лука Шулић и Стјепан Хаусер.Концертом славног виолончелистичког дуа „2Cellos“ и ДЈ Урбана, чији је покровитељ Град Сарајево, сутра (петак, 22.07.2011.) у поноћ у Дому младих Скендерија обиљежава се отварање 17. Сарајево Филм Фестивала.

Сутра пријеми за делегације Града Пуле и Града Хвара

У петак, 22.07.2011. у 9.30 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем уприличиће пријем за делегацију Града Пуле коју ће предводити замјеница градоначелника Пуле Вера Радоловић.У петак, 22.07.2011. у 10.30 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем уприличиће пријем за делегацију Града Хвара коју ће предводити градоначелник Пјерино Бебић.

Живановић примио учеснике Међународне љетне школе Сарајево 2011.

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличио је данас у Градској управи пријем за учеснике Међународне љетне школе Сарајево 2011. коју организује удружење „Правник“ у сарадњи са Програмом Владавина права у југоисточној Европи Фондације Конрад-Аденауер.Поред упућене добродошлице, замјеник градоначелника је учеснике љетне школе упознао са стањем у Сарајеву и Босни и Херцеговини. У разговору са младима, Мирослав Живановић је представио проблеме са којима се сусреће Босна и Херцеговина на свом путу ка интеграцији у Европску унију. Учесници љетне школе изнијели су своја искуства и импресије о Сарајеву, а постављали су и многобројна питања на која је замјеник градоначелника Живановић радо одговарао. Питања су се највише односила на туризам, културна дешавања као и на компликованост уређења Босне и Херцеговине.

Пријем за делегацију турске регије Токат

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас гувернера, директора полиције и муфтију регије Токат из Републике Турске, те муфтију сарајевског Хусејина еф. Смајића. Иначе, Муфтијство сарајевско и Муфтијство Токата упоставило је побратимске односе.Градоначелник Бехмен поздравио је братимљење двају муфтијстава подсјећајући да Град Сарајево има врло добру сарадњу са побратимским градовима из Турске: Истанбулом, Анкаром, Бурсом и Конyом.

Пријем у Градској управи за делегацију културних радника из Египта

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем, секретаром Градске управе Милорадом Којовићем и помоћником Рамизом Кадићем уприличио је данас у Градској управи пријем за делегацију културних радника из Египта. Делегацију су чинили представници групе „Нубијски бубњеви и египатски народни инструменти“, који су синоћ имали запажен наступ на Башчаршијским ноћима, представник Министарства културе Египта и Египатске амбасаде у Сарајеву, те представник Удружења босанско-египатског пријатељства из Сарајева и амбасадор БиХ у Египту Њ.Е. Слободан Шоја.