Активисткиње Фондације ЦУРЕ упознале замјеника Живановића са припремама за 6. фестивал женске умјетности БиХ „PitchWise“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас у Градској управи активисткиње Фондације ЦУРЕ Ведрану Фрашто и Берину Џемаиловић које су га упознале са припремама за 6. фестивал женске умјетности БиХ „PitchWise“ који ће се одржати од 08. до 11. септембра 2011. у Сарајеву. „PitchWise ће и ове године спојити  различитост, снагу и достигнућа дјевојака и  жена са умјетницима/ама и активистима/кињама, са умјетничким радовима из различитих земаља и гостима/шћама из десетак земаља. Све дане фестивала ће у Арт кину Критерион бити постављена изложба фотографија и умјетничких радова ауторица Maureen Burdock и Хана Хајар, а у Центру за културу Сарајево биће постављена изложба фотографија Абира Абдулаха и Нардине Зубановић.

Град Бриж подржао кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелник белгијског Града Брижа Патрик Менарт послао је градоначелнику Алији Бехмену писмо подршке кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Било је велико задовољство примити Ваше писмо у вези са резолуцијом о Сарајеву као Европској пријестолници културе 2014. Желим да Вам пружим нашу моралну подршку у организацији и имплементацији овог културног догађаја. Ваш красни интеркултурални град је дефинитивно више него вриједан титуле Европског културног центра. Желим Вам пуно успјеха у организацији овог престижног догађаја“, наводи се у писму подршке градоначелника Менарта.