Градоначелник уручио захвалнице Града Сарајева за грађанску храброст и лични допринос безбједности грађана Ибри Хоџићу, Кенану Ханџићу, те полицајцу Фикрету Џухи

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен уприличио је данас у Градској управи  пријем за суграђане Ибру Хоџића, Кенана Ханџића и полицајца Фикрета Џуху, те им уручио захвалнице Града Сарајева за грађанску храброст и лични допринос безбједности грађана. На основу информације МУП-а КС, Хоџић и Ханџић су 22. августа након саобраћајне несреће код Латинске ћуприје спријечили насилничко понашање Мирзе Ваљевца, те помогли полицајцу Џухи да га савлада, након чега је он лишен слободе.

Обиљежена 14. годишњица хеликоптерске несреће на Прокошком језеру

Данас се навршава 14 година од трагичне смрти функционера ОХР-а и УН-а код Прокошког језера у близини Фојнице. Тим поводом замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић је у име Града Сарајева, заједно са високим представником и специјалним представником ЕУ Валентином Инцком, предсједником Федерације БиХ Живком Будимиром и представницима међународне заједнице и домаћих власти, одао почаст и положио цвијеће на мјесту хеликоптерске несреће у којој је погинуло 12 функционера међународне заједнице у БиХ.

Градоначелник Бехмен уприличиће пријем за проф. Карл-Јозефа Кушела, аутора књиге „Жидови, кршћани, муслимани. Подријетло и будућност“.

У уторак 20.09.2011. године у 10.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен уприличиће пријем за проф. Карл-Јозефа Кушела, који се налази у посјети граду Сарајеву, поводом промоције своје књиге под називом „Жидови, кршћани, муслимани. Подријетло и будућност“. Проф. Кушелу, који је у више наврата боравио у Сарајеву, ово је већ трећа књига коју је „Свјетло ријечи“ превело. И прве двије књиге као и ова посљедња, коју ће промовисати у уторак, 20.09. у 19.00 часова у Фрањевачком медијском центру „Свјетло ријечи“ (Фрањевачки међународни студенстки центар – Ковачићи, ул. Загребачка 18), говоре о жидовству, кршћанству и исламу – абрахамским религијама – које су средиште Кушеловог истраживачког рада.

Ватрогасни савез Инзбрука Сарајеву донира ватрогасна возила

У уторак 20.09.2011. године у 11.00 часова, Ватрогасни савез побратимског Града Инзбрука, посредством Града Сарајева, донираће Ватрогасном савезу Кантона Сарајево возила типа „мерцедес“, VW и „тојота“ испред Добровољног ватрогасног друштва „Али-пашин Мост“, на адреси Џемала Биједића 151. Церемонији примопредаје ватрогасних возила присуствоваће градоначелник Сарајева Алија Бехмен, а донацију ће уручити директор Ватрогасног савеза Инзбрука Ервин Рајхел.

Грац подржао кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелник аустријског града Граца Зигфрид Нагл упутио је градоначелнику Сарајева Алији Бехмену писмо подршке за кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Од свих иницијатива Европске уније, \’Културна пријестолница Европе\’ је иницијатива која пружа градовима јединствену прилику да представе своје богатство и љепоту широј публици. Град Грац је 2003. године добио ту титулу и привукао велики број људи својим разноликим програмом који је представио наш град као истинско \’европско\’ мјесто, како у историјском тако и у савременом контексту.