39. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Održana je 39. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao predsjedatelj Gradskog vijeća prim. dr. Željko Ler. Minutom šutnje vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva odali su počast nedavno preminulom načelniku Srebrenice Osmanu Suljiću. Vijećnici Gradskog vijeća usvojili su Izvješće o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2011. godinu. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je u 2011. godini radilo prateći utvrđeni Program rada Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2011. godinu. Programirane teme su razmatrane dinamikom koja je ovisila o ostvarivanju preduvjeta za njihovo predlaganje, odnosno realizaciju. Gradsko vijeće je obradilo i određeni broj tema koje nisu bile sadržane u Programu rada, a koje su realizirane na temelju inicijativa i prijedloga ovlaštenih predlagatelja, te zaključaka Gradskog vijeća.

Europa Judo Kup – Top Ranking „Sarajevo Open 2012.“ za seniorke i seniore

U organizaciji Džudo saveza F BiH, a u sklopu Programa obilježavanja Dana grada Sarajeva, u subotu i nedjelju, 31.03. i 01.04., u olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ održat će se Europski TOP Judo kup za seniorke i seniore „EUROPA JUDO KUP – TOP RANKING „SARAJEVO OPEN 2012.“. Sedmi po redu Europski TOP Judo kup za seniorke i seniore je zvanični kup Europske judo unije, koji se boduje za europsku rang listu. Svečano otvaranje predviđeno je za subotu (31. ožujak) u 16.00 sati, a finalne borbe počinju u 16.30 sati. Drugog dana natjecanja u nedjelju (1. travnja) finalne borbe počinju u 16 sati.

Deseti jubilarni Šestoaprilski turnir u streljaštvu invalidnih osoba u gađanju iz zračne puške

U subotu 31.03.2012. godine s početkom u 10.00 sati, na strelištu Olimpijske dvorane „Juan Antonio Samaranch“/„Zetra“, održat će se Deseti jubilarni Šestoaprilski turnir u streljaštvu invalidnih osoba u gađanju iz zračne puške povodom Dana grada Sarajeva. Ceremonija otvaranja počinje u 10.00, a svečano proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca obavit će se u 13.00 sati.

U Gradskoj upravi Predstavljen Program obilježavanja Dana grada Sarajeva

Povodom obilježavanja 6. travnja, Dana grada Sarajeva, 550. godina od utemeljenja Sarajeva, 67 godina od oslobođenja grada i 20 godina od početka opsade Sarajeva, danas je u prostorijama Gradske uprave održana konferencija za tisak na kojoj je predstavljen Program obilježavanja Dana grada. "Predstavljanje ovogodišnjeg programa započeli smo na neki način prezentacijom projekta \’Sarajevska crvena linija\’, za koju smo uvjereni da će na dostojanstven način pomoći da se prisjetimo svih sugrađanki i sugrađana, žrtava opsade i agresije na Sarajevo i BiH", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović. On je predstavljajući ovogodišnji Program posebno izdvojio izložbu Vakufname Isa-bega Ishakovića, koja je svojevrsni rodni list Grada Sarajeva, zatim tradicionalnu veliku izložbu Udruge likovnih umjetnika BiH (ULUBiH), predstavljanje monografije i izložbe ratnih fotografija, te izložbu "Sarajevo: Svjetlost prošlosti iz arhivskih dokumenata.

4. međunarodni turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe “Sarajevo 2012”

Povodom Dana grada Sarajeva, u kuglani Olimpijske dvorane „Juan Antonio Samaranch“/„Zetra“, u petak i subotu, 30. i 31. ožujka, održat će se 4. međunarodni turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe „Sarajevo 2012“. Natjecateljski dio turnira počinje u petak, 30.03. u 14.00 sati. Svečana ceremonija otvaranja turnira planirana je za subotu 31. ožujka u 10.00 sati, u kuglani Olimpijske dvorane „Juan Antonio Samaranch“/„Zetra“, a zatvaranje istog dana u 19.00 sati u hotelu „BM International“, kada će pobjednicima biti uručeni pehari, medalje i diplome.

39. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 39. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja će se održati u petak  30.03.2012. godine u 13.30 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića, broj 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 38. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 13.03.2012. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Sutra konferencija za tisak povodom obilježavanja 6. travnja, Dana grada Sarajeva

U četvrtak, 29.03.2012. godine, s početkom u 12.00 sati, održat će se konferencija za tisak na kojoj će se zvanično predstaviti Program obilježavanja 6. travnja, Dana grada Sarajeva, 550. godina od utemeljenja Sarajeva, 67 godina od oslobođenja grada i 20 godina od početka opsade Sarajeva. Na konferenciji za tisak novinarima će se u ime Grada Sarajeva obratiti zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović i, ujedno, predsjednik Izvršnog odbora za obilježavanje Dana grada, te organizatori manifestacija iz programa obilježavanja.

\”Sarajevskom crvenom linijom\” obilježavanje 20. godišnjice opsade grada

Manifestacijom "Sarajevska crvena linija" glavni grad BiH će 6. travnja obilježiti 20. godišnjicu od početka opsade, uz bogat scensko-glazbeni program. Taj će dan od scene kod Vječne vatre duž ulice Maršala Tita do Ali-pašine džamije biti postavljena 11.541 crvena stolica u znak sjećanja na broj ubijenih Sarajlija tijekom opsade grada. Program manifestacije sastavljen je od poezije i glazbenih kompozicija. Nastupit će jedna od najboljih svjetskih glazbenica na harmonici Merima Ključo, sarajevski ansambl klasičnih pjevača "Art Vivo" predvođen kompozitorom i umjetničkim direktorom Danijelom Žontarom, te solisti Ivica Šarić, Aida Čorbadžić i Ivan Šarić. Tu je i zbor od 750 učenika sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličio prijem za američke stipendiste Programa MMF

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas stipendiste Programa MMF (Marshall Memorial Fellowship) iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su u sklopu studijskog putovanja u posjeti gradu Sarajevu. Riječ je o profesionalcima iz različitih područja, od zaposlenih u State Department-u, preko direktora organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava, do predstavnika sveučilišta i nevladinog sektora. Ove godine, domaćin stipendistima je Udruga građana „INFOHOUSE“. Kroz ovaj program, stipendistima se pruža prilika da postanu aktivni i odgovorni lideri koji će vlastitim djelovanjem i istraživanjem upoznati i doprinijeti stvaranju boljih društvenih uvjeta s ciljem razvitka svoje i europske zajednice.