Градоначелник примио амбасадора Републике Индонезије у БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је данас у Градској управи амбасадора Републике Индонезије у БиХ, Њ.Е. Субијаксоно Сујоноа. Градоначелник је овом приликом захвалио пријатељској Индонезији на досадашњој помоћи и подршци, а посебно на посљедњој подршци Босни и Херцеговини за нестално чланство у Вијећу сигурности Уједињених нација. Амбасадор Сујоно захвалио је пријатељском народу Босне и Херцеговине на помоћи у тешкој ситуацији у којој се нашла његова земља након разорног цунамија, те на помоћи Градској управи у проналажењу локације за зграду Амбасаде.

Потписан Споразум о реализацији Пројекта „Посао за све“ у 2012. години

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, директор КЈКП „Парк“ Мустафа Ресић и в.д. директора ЈУ Службе за запошљавање КС Сабина Дурмишевић потписали су данас Споразум о реализацији Пројекта „Посао за све“ у 2012. години. Градоначелник Бехмен је истакао да је ово четврта година како Град Сарајево са својим партнерима „Парком“ и Службом за запошљавање КС успјешно реализује овај пројекат који има радно-производни и социјални карактер. „Његовом реализацијом ћемо у времену економске кризе и раста броја незапослених, бар у периоду од неколико мјесеци, запослити одређени број људи, а са друге стране град учинити љепшим и уреднијим\’\’, истакнуо је градоначелник Бехмен. 

Одржан округли сто и промоција књиге „Конкурентност локалне заједнице кроз развој приведе и е-управе“

У организацији Града Сарајева данас је одржан округли сто/промоција књиге под називом „Конкурентност локалне заједнице кроз развој привреде и е-Управе“, аутора мр. сц. Исмете Мамелеџије и Исмара Хаџиосмановића издате у марту 2012. године. Ријечи добродошлице на почетку овог скупа упутио је градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен истакнувши да је локална заједница у нашој земљи подцијењена. „Она се налази у Уставу БиХ, међутим, не поштује се онај дио који има кључну улогу за овај сегмент државе. Желим да подржим ауторицу и аутора ове књиге да наставе са овим радом и да кроз академски и практични дио објаве још књига. Вјерујем да ова књига има висок ниво практичне употребљивости за све упосленике у локалној самоуправи  “, нагласио је Бехмен.

Потписивање споразума о реализацији Пројекта „Посао за све“ у 2012. години

У четвртак, 31.05.2012. године у 12.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен, директор КЈКП „Парк“ Мустафа Ресић и в.д. директора ЈУ Службе за запошљавање КС Сабина Дурмишевић потписаће споразум о реализацији Пројекта „Посао за све“ у 2012. години. Град Сарајево овај пројекат реализира успјешно већ четврту годину заредом с циљем запошљавања особа са бироа на подручју града у КЈКП „Парк“ на одређени период, у којем ће остваривати сва права из радног односа (лични доходак, топли оброк и накнаду за превоз).

ОСЦЕ у сурадњи са Градом Сарајевом отворио први Аархус центар у Сарајеву

Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини, у сарадњи са Градом Сарајевом, отворила је данас у оквиру Међународног центра за дјецу и омладину у Новом Сарајеву први Аархус центар у Босни и Херцеговини. Путем Аархус центра промовисаће се разумијевање и примјена Аархуске конвенције, те сарадња између надлежних власти, цивилног друштва, правосуђа, приватног сектора, медија и шире јавности поводом питања заштите околиша. Циљ је да се путем Аархус Центра осигура квалитетнији приступ информацијама о околишу, потакну јавне дискусије, те да се што више грађана укључи у доношење одлука у овој области.

Извјештај са 41. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 41. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао прим. др. Жељко Лер. Минутом шутње вијећници Градског вијећа Града Сарајева одали су почаст трагично преминулим члановима Падобранског клуба “Бања Лука”, пилоту Алену Црналићу, инструктору Немањи Гороњи и падобранцима Николи Стевићу, Стефану Карановићу и Срђану Косићу. Такођер, вијећници Градског вијећа Града Сарајева одали су почаст и трагично преминулом младом БХ спортисти Аднану Ћатићу.Градско вијеће је усвојило Одлуку о  разрјешењу члана радних тијела Градског вијећа Града Сарајева, Ферида Буљубашића из странке СДП, због престанка мандата градског вијећника.

ОСЦЕ у сарадњи са Градом Сарајевом отвара први Аархус центар сутра у Сарајеву

Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини, у сарадњи са Градом Сарајевом, организираће отварање првог Аархус центра у Босни и Херцеговини, сутра, у сриједу, 30. маја 2012. године у Сарајеву. Путем Аархус центра промовисаће се разумијевање и примјена Аархуске конвенције, те сарадња између надлежних власти, цивилног друштва, правосуђа, приватног сектора, медија, и шире јавности поводом питања заштите околиша. Циљ је да се путем Аархус Центра осигура квалитетнији приступ информацијама о околишу, потакну јавне дискусије, те да се што више грађана укључи у доношење одлука у овој области.

Сутра округли сто и промоција књиге „Конкурентност локалне заједнице кроз развој приведе и е-управе“

У сриједу, 30.05.2012. у 10.15 часова биће уприличене изјаве за медије поводом одржавања округлог стола и промоције књиге „Конкурентност локалне заједнице кроз развој привреде и е-Управе“ аутора мр. сц. Исмете Мамелеџије и Исмара Хаџиосмановића издате у марту 2012. године. Ријечи добродошлице на почетку овог скупа који ће почети у 10.30 часова у Овалној сали Градског вијећа (ул. Хамдије Крешевљаковића 3/I) упутиће градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен.

Позив за 41. сједницу Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 41. СЈЕДНИЦУ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. 41. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак 29. 05. 2012. године у 10.00 часова  у објекту  Града Сарајева – Овална сала  Градског вијећа, Улица Хамдије Крешевљаковића број 3/1. За сједницу предлажем сљедећи:
ДНЕВНИ РЕД

Обиљежена 20. годишњица масакра у улици Ферхадија

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем те градским вијећником Сеадом Срном у име Града положио је данас цвијеће и одао почаст жртвама масакра у Ферхадији. Прије 20 година, од агресорске гранате с Требевића погинуло је 26 особа, а рањено 108. Осим делегације Града на мјесту масакра у Ферхадији цвијеће је положио и почаст одао предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић, те   делегације Кантона Сарајево, Општине Центар, Уније цивилних жртава рата, Удружења родитеља убијене дјеце и породице жртава.