Obavijest ugostiteljima i gospodarskim subjektima uoči Sarajevo Film Festivala

Direkcija Sarajevo Film Festivala, Grad Sarajevo, Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo i Općina Novi Grad, ovim                                    

 P O Z I V O M

podsjećaju vlasnike i korisnike ugostiteljskih i drugih gospodarskih objekata koji se nalaze na lokalitetu održavanja 18. Sarajevo Film Festivala, da se pridržavaju važećih zakonskih odredbi koji se odnose na njihov rad. Pozivamo sve vlasnike i korisnike ugostiteljskih i drugih gospodarskih objekata da blagovremeno pribave odgovarajuća rješenja izdana od mjerodavnih općinskih i kantonalnih tijela, a prije svega:

Konferencija za tisak povodom natjecanja studenata „Create the Future“ o razvoju grada Sarajeva

U četvrtak 14.06.2012. godine s početkom u 11.00 sati održat će se konferencija za tisak na kojoj će biti prezentiran projekt „Create the Future“ kojeg je realizirala kompanija Siemens d.o.o. Sarajevo, uz počasno pokroviteljstvo Grada Sarajeva. Ovaj projekt je dio globalnog edukativnog programa kojim kompanija Siemens promovira i stimulira obrazovanje i obuku mladih ljudi, te razvijanje osobina kao što su timski duh, kreativnost i prihvaćanje odgovornosti. Na konferenciji za tisak novinarima će se obratiti Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, Andrej Atijas, direktor korporativnih komunikacija i odnosa s vladom kompanije Siemens, te nagrađeni studenti. Cilj ovog projekta je da mladi ljudi sa sarajevskog Sveučilišta pokažu svoje viđenje Sarajeva u budućnosti, u smislu rješavanja infrastrukture, prometa, opskrbe energijom i dr.