Поводом крађе бронзаних слова на постаменту Спомен обиљежја убијеној дјеци Градска управа наручила нова слова и данас упутила ургенцију полицијским органима у Кантону Сарајево

Након недавне крађе бронзаних слова на постаменту Спомен-обиљежја убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995. у Великом парку (13 слова и 1 број), у најстрожијем центру града, на локалитету који је под надзором полиције, Градска управа Града Сарајева је тим поводом одмах реаговала. Поред оштре јавне осуде овог чина коју је упутио градоначелник Сарајева Алија Бехмен, Градска управа је договорила израду нових слова и броја у бронзи код академског кипара Енеса Сивца. Нова слова бит ће постављена на постамент Спомен-обиљежја већ у уторак. Градска управа сматра такођер како је недопустиво што су се одређене групе самовољно упустиле у постављање „алтернативних слова“ на Спомен-обиљежје.

Делегација побратимског Града Дејтона у тродневној радној посјети Граду Сарајеву

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем, те са замјеницом предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Татјаном Љујић – Мијатовић, предсједницом Комисије за међународну сарадњу у Градском вијећу Лејлом Сомун – Крупалија и вијећником Сеадом Срном, одржао је данас у Градској управи радни састанак са делегацијом побратимског Града Дејтона, која је јучер стигла у тродневну радну посјету Граду Сарајеву.