U Gradskoj upravi održan treći radni sastanak povodom organiziranja 18. Sarajevo Film Festivala

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji sazvao je danas treći radni sastanak o temi: "Koordinacija aktivnosti za uređenje grada pred i tijekom 18. Sarajevo film festivala". Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Sarajeva cilj sastanka je da se koordiniraju aktivnosti za uređenje grada pred najznačajniji nastupajući kulturni događaj u gradu Sarajevu, ali i za vrijeme njegovog trajanja, budući da se očekuje veliki broj gostiju i turista i namjera je pružiti im ugodan boravak u gradu. Sastanku su nazočili: administrativni direktor Sarajevo Fim Festivala (SFF), Dževad Mujan, koordinatorica projekta Sarajevo grad filma, Ivana Pekušić, predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo, Mersad Hasanbegović, Mirsad Đozo i Sejad Demir, ministar prometa Kantona Sarajevo, Haris Lulić, te predstavnici KJKP „RAD“, Rešad Opanković i Hamdo Gačo.

Obilježena 17. godišnjica od pogibije troje djece u Ulici Dženetića Čikma

Sabina Hadžiahmetović, pomoćnica gradonačelnika, u ime Grada Sarajeva, danas je odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra koji se dogodio prije 17 godina u Ulici Dženetića Čikma, u općini Stari Grad. Na ovom mjestu, od agresorske granate smrtno je stradalo troje djece Sidbela Zimić (9), Amina Pajević (11) i Ljiljana Janjić (12), koja su se igrala ispred svoje zgrade. 

Obilježena 28. godišnjica smrti Emerika Bluma

Povodom 28. godišnjice smrti Emerika Bluma, danas je zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović, u ime Grada Sarajeva, odao počast i položio cvijeće na spomen-ploču na groblju Bare ovog izuzetnog čovjeka, vrsnog gospodarstvenika i uspješnog gradonačelnika, koji je svojim idejama i neumornim radom obilježio povijest našeg grada. Zahvaljujući ovom vizionaru, Energoinvest, čiji je on bio utemeljitelj i prvi direktor, za vrlo kratko vrijeme izrastao je u giganta, a grad Sarajevo doživio je ekspanziju svoga razvoja.

42. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Temeljem članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 42. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja će se održati u utorak 26.06.2012. godine u 10.00 sati, u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna dvorana Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića, broj 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 41. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 29.05.2012. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED: