Gradonačelnik Behmen na dodjeli priznanja najuspješnijim bh. kompanijama

Poslovne novine, izdanje Gospodarskog tiska d.o.o. Sarajevo i ove godine su dodijelile priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH, ovoga puta prema rezultatima ostvarenim u 2011. godini, a na temelju ankete "100 najvećih u gospodarstvu“ BiH. Tim povodom, danas su na svečanosti, upriličenoj u Sarajevu uručena priznanja najuspješnijima, a osim tradicionalne liste "100 najvećih u gospodarstvu“ BiH, Poslovne novine objavile su i rang-liste najvećih velikih, srednjih i malih poduzeća, koja su rangirana prema jasno definiranim kriterijima – po ukupnom prihodu, izvozu, netodobiti i investicijama u 2011. godini.

Čelnici Grada Sarajeva u službenoj posjeti lokacijama 18. Sarajevo Film Festivala

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i njegov zamjenik Igor Kamočaji, danas su službeno posjetili lokacije 18. Sarajevo Film Festivala. Polazna točka obilaska bila je festivalska lokacija –  Ljetno kino !hej, zatim Festivalski centar u BKC-u, te Festivalski trg ispred Narodnog kazališta. Gradonačelnik Behmen čestitao je organizatoru što je uložio ogroman napor, te zahvalio i drugim institucijama koji su, zajedno sa Gradom Sarajevom, dali doprinos da SFF bude na najbolji način organiziran. Prema njegovim riječima, Sarajevo Film Festival je razvojni projekt, kako Grada Sarajeva, tako i Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

Održan posljednji radni sastanak uoči početka 18. Sarajevo Film Festivala

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji održao je danas posljednji radni sastanak s predstavnicima resornih kantonalnih ministarstava, općinskih i kantonalnih inspekcijskih i drugih službi, te javnih poduzeća uoči početka 18. Sarajevo Film Festivala. Na sastanku su rezimirane dosad poduzete aktivnosti u okviru organizacije ovogodišnjeg  SFF-a. „U želji da cjelokupna slika grada Sarajeva bude ljepša za vrijeme trajanja jednog od  najznačajnijih kulturnih događaja, te da što organiziranije dočekamo goste iz regije i svijeta, vrlo je značajan doprinos i poduzete aktivnosti Direkcije SFF-a, Gradske uprave Grada Sarajeva, Ministarstva prometa KS, MUP-a KS, javnih poduzeća, te općinskih i kantonalnih inspekcijskih i drugih službi“, istakao je Kamočaji.