Округли сто: пливање увести у редовне наставне планове и програме у основним и средњим школама у Кантону Сарајево

У четири године рада Олимпијског базена Отока, смањен је број непливача међу дјецом и школском омладином за преко 13.000 кроз организоване школе пливања; формирано је око 25 клубова водених спортова; одржана су бројна такмичења у пливању и ватерполу, с тим да је Ватерполо турнир европских шампиона уврштен у званични такмичарски календар Европске пливачке и ватерполо асоцијације (ЛЕН-а), те је забиљежено око два милиона посјета. Ово су само неки од резултата истакнути данас на Округлом столу који се у просторијама Града Сарајева одржао у склопу манифестацију „Спорт за све на Олимпијском“, уприличене поводом 4. рођендана Олимпијског базена Отока. Округли сто се одржао у организацији Града Сарајева, Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево и ЈП „Олимпијски базен Отока“ д.о.о.

Округли сто: \”Школа пливања кроз наставни процес ученика основних школа Кантона Сарајево – школска година 2011./12.\”

У петак 31.08.2012. године са почетком у 10.00 часова , у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева (ул. Хамдије Крешевљаковића 3/1)  одржаће се Округли сто о теми: "Школа пливања кроз наставни процес ученика основних школа Кантона Сарајево – школска година 2011./12." Округли сто се одржава у организацији Града Сарајева, Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево и ЈП „Олимпијски базен Отока“ д.о.о. Циљ Округлог стола је презентација анализе Пројекта школе пливања за ученике четвртих разреда основних школа са подручја Кантона Сарајево у школској 2011./12. години.

У октобру Спортске игре ОАЗЕ

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји одржао је данас у просторијама Градске управе радни састанак са представницима Удружења за подршку особама са интелектуалним потешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“. Повод за састанак је организација Спортских игара Оазе које ово удружење, у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ 2012. године, организира по други пут. Према ријечима извршне директорице овог удружења Адисе Памук, овогодишња манифестација одржаће се од 04. до 07. октобра у Сарајеву. Очекује се учешће преко 700 такмичара из Шведске, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Град Сарајево почасни покровитељ бициклистичке утрке „Ђиро ди Сарајево“

Замјеник градоначелника Игор Камочаји присуствовао је данас прес конференцији поводом одржавања традиционалног бициклистичког догађаја „Ђиро ди Сарајево“ који ће бити одржан у недјељу 02.09.2012. године у Сарајеву. Град Сарајево је и ове године почасни покровитељ утрке. „Афирмисањем бициклизма као алтернативног и здравог начина превоза те његовог позитивног утицаја на очување животне средине директно доприносимо побољшању квалитете живота у нашем граду. Надам се да ће се ове године још више повећати број учесника, те овим путем позивам све грађанке и грађане Сарајева да се придруже овој утрци“, изјавио је Камочаји.

Одата почаст и положено цвијеће на спомен-обиљежје на Тргу солидарности

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић, данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје на Тргу солидарности код броја 14 (Алипашино Поље – пијаца). На том мјесту, прије двадесет година, од гранате испаљене са агресорских положаја убијено је 11, а рањено 53 наших суграђана. Тог кобног дана живот су изгубили: Рифет Бахтић, Јасмин Ђозо, Муниба Ганија, Нермин Гушић, Зоран Кафеџић, Садрија Краснић, Надежда Пуљић, Даниел Туркаљ, Един Узуновић те још двије неидентифициране особе.

Бехмен и Кол потписали Меморандум о разумијевању у области социјалних питања

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас Хенка Кола, замјеника градоначелника Ден Хага за међународну социјалну политику, у циљу постизања договора о конкретној заједничкој сарадњи у области социјалних питања. Тим поводом градоначелник Бехмен је данас потписао Меморандум о разумијевању, којим се Град Сарајево заједно са потписницима: Градом Ден Хагом, Министарством за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице Кантона Сарајево и СЕРДА-ом обавезује да ће заједнички радити: на пројектима подршке пружања социјалних услуга на подручју града и Кантона Сарајево, на изградњи информационог система за све грађане КС, који ће посебно обухватити базу података незапослених и особа у стању социјалне потребе, на креирању квалитетних програма обуке за незапослене, као и на едукацији социјалних радника из Града и Кантона Сарајево, у складу са стандардима која се примјењују у Ден Хагу.

Удружење “Дјечији покрет за мир, љубав, пријатељство“ – Дјеца Сарајева обиљежава 20. годишњицу рада

Замјеник градоначелника Игор Камочаји је у просторијама Градске управе данас је одржао радни састанак са координаторицом Покрета за Мир – Дјеца Сарајева Иваном Ином Мостарац поводом обиљежавања 20. рођендана удружења“Дјечији покрет за мир, љубав,пријатељство“ – Дјеца Сарајева. Прослава рођендана ове организације је предвиђена за сриједу, 19.09.2012. године испред Вјечне ватре. Координаторица Мостарац је замјенику градоначелника представила пројект обиљежавања рођендана Удружења те том приликом истакла како организацијом ове манифестације на којој ће учествовати велики број дјеце, желе свима послати поруку мира, љубави и пријатељства.

Градоначелник Бехмен потписује меморандум о разумијевању у области социјалних питања у Градској управи

У четвртак 30.08.2012. године у 11.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен примиће Хенк Кола, замјеника градоначелника Ден Хага за међународну социјалну политику, у циљу постизања договора о конкретној заједничкој сарадњи у области социјалних питања. Тим поводом ће градоначелник Бехмен потписати Меморандум о разумијевању, којим се Град Сарајево заједно са потписницима: Градом Ден Хагом, Министарством за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице Кантона Сарајево и СЕРДА-ом обавезује да ће заједнички радити: – на пројектима подршке пружања социјалних услуга на подручју града и Кантона Сарајево, – на успостави квалитетне базе података незапослених и лица у стању социјалне потребе, – на креирању квалитетних програма обуке за незапослене, – као и на едукацији социјалних радника из Града и Кантона Сарајево.

Бехмен отворио манифестацију „Спорт за све на олимпијском“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем свечано је отворио манифестацију „Спорт за све на Олимпијском“ поводом обиљежавања 4. годишњице рада Олимпијског базена Отока. Како је истакао градоначелник Бехмен, ова манифестација је скроман начин да се обиљежи четири године рада Олимпијског базена Отока. „Олимпијски базен Отока је једна од највећих инвестиција Града Сарајева. За четири године рада кроз овај базен је прошло више од два милиона људи. Ово је мјесто гдје се и стари и млади рекреирају и гдје се одгајају будући спортисти. Данас имамо око 25 клубова који овдје дјелују и то је оно што требамо подржавати“, казао је градоначелник Бехмен те нагласио како је Сарајево напокон постало и пливачки град.

Обиљежена 17. годишњица масакра код градске тржнице

Градоначелник Алија Бехмен, његов замјеник Игор Камочаји, предсједавајући Градског вијећа Жељко Лер и секретар Градске управе Милорад Којовић, у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у улици Мула Мустафе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у градску тржницу)  у знак сјећања на 43 убијена суграђана. Тада је теже и лакше рањено 84 Сарајлија. Од минобацачке гранате испаљене са агресорских положаја из правца Требевића прије 17 година смртно су страдали: Омер Ајановић, Хидајет Алић, Салко Алић, Зено Башевић, Хусеин Бакташевић, Севда Бркан-Крушчица, Вера Брутус-Ðукић, Халида Цепић, Паша Црнчало, Мејра Цоцалић, Разија Чолић, Есад Чоранбегић, Дарио Длоухи, Салко Дураковић, Алија Џевлан, Најла Фазлић, Ријад Гарбо, Ибрахим Хајваз, Мехо Херцеглић, Јасмина Хоџић, Хајрудин Хозо, Јусуф Хашимбеговић, Аднан Ибрахимагић, Илија Карановић, Месудија Керовић, Вехид Комар, Мухамед Кукић, Мирсад Ковачевић, Хашим Куртовић, Исмет Кларић, Масија Лончар, Осман Махмутовић, Сенад Муратовић, Горан Потурковић, Блаженка Смољан, Хамид Смајлхоџић, Хајро Шатровић, Самир Топузовић, Хамза Туновић, Ајдин Вукотић, Сабахета Вукотић, Мехо Зећо и Нарима Жига.