Град Сарајево званично примљен у V фазу мреже здравих градова

Град Сарајево је први град из нашег региона који је званично примљен у V фазу мреже здравих градова Свјетске здравствене организације (СЗО). Тим поводом засједао је Одбор за координацију активности на реализацији Пројекта „Сарајево – здрави град – здравље за све у 21. вијеку“, којим је предсједавао замјеник градоначелника Мирослав Живановић. Град Сарајево се овом одлуком, истакнуто је на Одбору, обавезао да буде радни партнер Свјетској здравственој организацији у развоју знања, средстава и експертиза за кључна питања унапређења здравља и квалитете живота људи, посебно кад је ријеч о стручној процјени утицаја на здравље, те о здравом урбаном планирању и здравом старењу.

Одржана 44. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 44. сједница Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао прим. др. Жељко Лер,  предсједавајући Градског вијећа. Прије усвајања дневног реда,  Градском вијећу обратио се Градоначелник проф. др. Алија Бехмен, са приједлогом да се тачка "Информација о стању криминалитета, јавног реда и мира и саобраћаја у периоду јануар-септембар 2012. године" повуче са дневног реда, уз образложење да иста не садржи приједлог мјера и активности за побољшање стања у овој области, како је тражено у раније усвојеним закључцима, те да се  допуњена информација, за период јануар – октобар 2012. године, достави за новембарску сједницу Градског вијећа. Вијећници Града Сарајева усвојили су Одлуку о давању сагласности на Зелену Дигиталну Повељу.

Презентација Приручника за практичну примјену Архуске конвенције у БиХ

У петак, 02.11.2012. године у 11.00 сати одржаће се презентација Приручника за практичну примјену Архуске конвенције у БиХ. Планирано је да се на презентацији кратко обрате замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић, Андреа Келино, директор Уреда за политику дјеловања и планирања у ОСЦЕ-у у БиХ и Азра Роговић-Грубић из Министарства вањске трговине и економских односа БиХ. Презентација ће бити завршена кратком Пauer Поинт презентацијом о самом садржају приручника.