Бехмен уручио Захвалницу Града Сарајева мр. Бориславу Бори Спасојевићу, угледном сарајевском архитекти

Градоначелник Алија Бехмен уручио је данас Захвалницу Града Сарајева мр. Бориславу Бори Спасојевићу, угледном сарајевском архитекти и дугогодишњем члану Савјета градоначелника за урбанизам, екологију и естетско уређење Града Сарајева за допринос у области пројектовања, одржавања зграда и просторног уређења града Сарајева. У дугогодишњој каријери дипломираног инжењера архитектуре, Боро Спасојевић је пројектовао је низ објеката у Сарајеву и Босни и Херцеговини – управну зграду Сарајевостана, насеље Бриони у Вогошћи са 13 појединачних објеката, небодере у Дрварској улици (садашња Сарач Исмаилова), насеље Подбистрик, уграђене стамбене зграде у улицама Ашиковац, Мехмед-паше Соколовића и др. 

Сутра прес конференција о успостављању информативног центра Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) у Сарајеву

У петак, 01.02.2013. у 12.30 часова одржаће се прес конференција поводом писма подршке предсједника Међународног кривичног суда за бившу Југославију, Њ.Е. судије Теодора Мерона, упућеног градоначелнику Сарајева Алији Бехмену, у којем подржава иницијативу Градске управе за успостављање информативног центра Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) у Сарајеву. Град Сарајево се укључио у реализацију овог изузетно значајног пројекта обавезујући се да ће обезбиједити одговарајући простор из властитог буџета, како би информације о пресудама и активностима МКСЈ-а биле доступне широј јавности.

Обиљежена годишњица смрти Нијаза Дураковића

Поводом годишњице смрти Нијаза Дураковића, данас су градоначелник Сарајева, Алија Бехмен и предсједавајући Градског вијећа, Жељко Лер, у име Града Сарајева, одали почаст и положили цвијеће на гробу овог угледног професора, политичара публицисте, члана ратног Предсједништва Републике БиХ, те члана Предсједништва СДУ БиХ. Дураковић је био и предсједник Савеза комуниста БиХ до 1992. године када је формирао нову странку – Социјалдемократску партију (СДП).

Јавна расправа о РП “Парк шума Мојмило”

Обавјештавамо Вас да ће се у понедјељак, 11.03.2013. године у 17.00 часова у сали Опћинског вијећа Опћине Нови Град Сарајево (Булевар Меше Селимовића, број 97) одржати јавна расправа о Регулационом плану “Парк шуме Мојмило”. Нацрт РП „Парк шума Мојмило“  биће изложен на јавни увид у периоду од 30.01. до 06.03.2013. године у термину од 08.30 до 15.00 часова у МЗ „Швракино село II“, МЗ „Добриња Ц“ и МЗ „Олимпијско село“.

Градоначелник Бехмен уручио Захвалницу Града Сарајева телевизијској кући Al Jazeera Balkans

У децембру 2012. године, Сарајево и Источно Сарајево су на редовном засједању 41. Генералне скупштине Европских олимпијских комитета (ЕОЦ), која се одржава у Риму, проглашени градовима домаћинима Европског зимског олимпијског фестивала за младе 2017. године (ЕYОWФ 2017). Градоначелник Алија Бехмен уручио је Захвалницу Града Сарајева Тарику Ђођићу, генералном директору Al Jazeere Balkans за медијско покровитељство и продукцију промотивног филма кандидатуре Града Сарајева и Источног Сарајева за ЕYОWФ 2017., који је презентиран на Генералној скупштини у Риму.

Градоначелник Бехмен разговарао са представницима ОСЦЕ-а о националним мањинама у БиХ

Градоначелник Алија Бехмен са својим сарадницима данас је примио представнике ОСЦЕ тима за људска права – Канцеларија Сарајево. У оквиру својих активности Мисија ОСЦЕ-а сарађује са властима и организацијама цивилног друштва како би унаприједила политичко, економско и друштвено учешће признатих 17 националних мањина у Босни и Херцеговини: Албанаца, Црногораца, Чеха, Италијана, Јевреја, Мађара, Македонаца, Нијемаца, Пољака, Рома, Румуна, Русина, Словака, Словенаца, Турака и Украјинаца.

Радиоаматери града Сарајева у акцији супротстављања рату и сиромаштву

Асоцијација радиоаматера у БиХ и радиоаматери града Сарајева ће 11. и 12. јануара 2013. године учествовати на међународном такмичењу градова носилаца поруке мира WW ПМЦ. Циљ је остварити што више радиоаматерских веза на кратковалним фреквенцијама, гдје се сто градова Међународне асоцијације ИАПМЦ, а тиме и радиоаматерске станице из  града Сарајева више бодују.

Презентација производа аустријске компаније Telereal

Данас је у просторијама Градске управе одржана презентација производа аустријске компаније Telereal GmbH. Састанку су присуствовали помоћник градоначелника за локално пословање и развој града, Сахрудин Сарајчић, представник Уреда трговинског савјетника Амбасаде Републике Аустрије, Ален Пециреп и представник ConnexIT д.о.о., Џемаил Селмановић. На састанку су презентирани производи реномиране аустријске компаније Telereal GMbH с нагласком на мултимедијалне, информационе display-e. Наиме, компанија располаже са више различитих модела, а посебан нагласак је на outdoor терминалима погодним за презентацију знаменитости града и туристичке понуде. Инфо display-i компаније Telereal се раде према највишим стандардима са анти-вандал технологијом алуминијских оквира и отпорног стакла.

Потписан Уговор о отварању конкурсне процедуре у склопу Програма за спомен обиљежје Казани

Уговор о отварању конкурсне процедуре у склопу Програма за спомен-обиљежје Казани данас су у Сарајеву потписали потпредсједник Федерације БиХ Светозар Пударић и градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен. Бехмен је истакао да се посљедњих 12 мјесеци интензивно ради на томе да се на Казанима, на обронцима Требевића, изгради спомен-обиљежје жртвама српске и хрватске националности, који су од средине 1992. до октобра 1993. године убијани на том мјесту, након чега су њихова тијела бацана у јаму. "То ће једноставно бити путоказ и обиљежено мјесто, гдје су извршени злочини од једног дијела одбјегле Армије БиХ, која је часно бранила Сарајево и БиХ", рекао је Бехмен.

Бехмен честитао Божић православцима Сарајева и БиХ

Градоначелник Алија Бехмен упутио је митрополиту дабробосанском Њ.В. Николају Мрђи и свим вјерницима православне вјероисповијести у граду Сарајеву и Босни и Херцеговини искрене честитке у поводу наступајућег великог православног празника Божића, са жељом да га проведу у добром здрављу, миру и срећи. „Нека овај празник буде нада и подстицај свим људима добре воље да наставе његовати и чувати традицију међусобног уважавања и заједничког живота“, истакнуо је у честитки градоначелник Бехмен.