Поводом 1. марта Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа Града Сарајева

У петак, 01.03.2013. године у 13.00 часова, поводом 01. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, одржаће се Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа Града Сарајева. Свечану сједницу отвориће замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Салко Никшић, а присутним заступницима, вијећницима, дипломатском кору, представницима свих нивоа власти у земљи и осталим званицама – пригодним говором обратиће се фра Лука Маркешић.

На Дан независности БиХ одавање почасти и полагање цвијећа на спомен-обиљежја у Сарајеву

Поводом 01. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, делегација Града Сарајева предвођена градоначелником Алијом Бехменом и замјеником предсједавајућег Градског вијећа Салком Никшићем, заједно са представницима четири градске општине, у петак, 01.03.2013. године, одаће почаст и положити цвијеће на: 09.00 часова – Спомен-обиљежје Вјечна ватра, 09.30 часова – Шехидско спомен-мезарје Ковачи, мезар првог предсједника РБиХ Алије Изетбеговића, 10.00 часова – Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995., 10.15 часова – Биста Јосипа Броза Тита, 10.30 часова – Спомен-парк Враца, 11.00 часова – Гробље Лав и  11.30 часова – Спомен-обиљежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

Јавна расправа о РП “Парк шума Мојмило”

Обавјештавамо Вас да ће се у понедјељак, 11.03.2013. године у 17.00 часова у сали Општинског вијећа Општине Нови Град Сарајево (Булевар Меше Селимовића број 97) одржати јавна расправа о Регулационом плану “Парк шуме Мојмило”.

Градоначелник Бехмен примио амбасадора Словачке Републике у опроштајну посјету

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас у опроштајну посјету амбасадора  Словачке Републике у БиХ, Њ.Е. Мирослава Мојжиту. Градоначелник се амбасадору Мојжити захвалио на његовом залагању у развоју билатералних односа између Босне и Херцеговине и Словачке Републике, која се у претходном периоду може сматрати јако добром. Истакао је да висок ниво политичког дијалога треба додатно ојачати продубљивањем економске сарадње између двије земље. Амбасадор Мојжита је изразио увјерење да ће ове двије земље и у предстојећем периоду радити на унапређењу билатералних односа у свим сферама од обостраног интереса, а на темељима међусобног уважавања као што су то чиниле и до сада.

Градоначелник Бехмен уприличио пријем добродошлице за тим „Сарајевске спике 2013“

Први међународни плесни семинар у БиХ под називом „Сарајевска спика 2013“ одржаће се од 08. до 10.02.2013 на сарајевској Академији сценских умјетности у организацији Удружења умјетника „Белларте“. Почасни покровитељ овог догађаја  је Град Сарајево, а подржали су га и Интернационални театарски фестивал МЕСС и Француски институт у БиХ. Тим поводом, градоначелник Сарајева Алија Бехмен са својим сарадницима данас је уприличио пријем добродошлице за предавачки тим овог семинара, на челу са Александром Јосиповићем, реномираним француским умјетником и асистентом једног од водећих људи свјетског плеса проф. др. Руд-а Вермеиј-а.

Градоначелник Бехмен: У личној карти Сарајева писаће се двије олимпијаде – ЗОИ \’84 и олимпијада младих

Свечаном академијом Олимпијског комитета БиХ, Града Сарајева и компаније ЗОИ \’84 вечерас је у Олимпијском музеју обиљежена 29. годишњица 14. зимских олимпијских игара Сарајево \’84. Градоначелник Алија Бехмен казао је да много већи и многољуднији градови у свијету од Сарајева немају своју олимпијаду. „У личној  карти овог града писаће се двије олимпијаде, прва права олимпијада 1984. и олимпијада младих,  која ће се одржати 2017. Због те чињенице наш град има привилегију да се налази у малобројном друштву одабраних. Наше задовољство је веће обзиром на чињеницу да су Сарајево и Источно Сарајево проглашени за домаћина ЕYОWФ-а, 2017. године“, казао је Бехмен те додао да се добивањем ове организације  БиХ и читав регион враћа у епицентар занимања свјетске јавности. „Сарајево ће тако по други пут у историји запалити олимпијски пламен, око којег ће се окупити око 1.500 спортиста из више од 40 европских земаља", истакао је Бехмен.

Јавни увид у Нацрт РП “Парк шума Мојмило”

Обавјештавамо Вас да ће се Нацрт Регулационог плана „Парк шума Мојмило“ ставити на јавни увид у периоду од 30.01. до 06.03.2013. године, сваког радног дана у термину од 08.30 до 15.00 часова у просторијама МЗ „Швракино село II“, МЗ „Добриња Ц“ и МЗ „Олимпијско село“. 

Свечана академија у поводу 29. годишњице XIV ЗОИ \’84.

У четвртак, 07.02.2013. године у 18.00 часова у Олимпијском музеју на Зетри одржаће се Свечана академија у организацији Олимпијског комитета БиХ, Града Сарајева и КЈП ЗОИ ’84., у поводу обиљежавања 29. годишњице XIV ЗОИ – Сарајево \’84. Присутнима ће се обратити градоначелник Сарајева Алија Бехмен, предсједник Олимпијског комитета БиХ Синиша Кисић и директор ЗОИ ’84. Салко Хасанефендић.

Делегација Града Сарајева на комеморативној сједници и полагању цвијећа поводом Дана сјећања на страдале грађане Сарајева

Делегација Града Сарајева на челу са градоначелником Алијом Бехменом,  данас је присуствовала Заједничкој комеморативној сједници Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа с подручја КС-а, одржаној поводом обиљежавања Дана сјећања на све погинуле грађане Сарајева у периоду 1992.-1995. Сједницу је отворила Мирјана Малић, предсједница Скупштине Кантона Сарајево, која је све присутне позвала да одају почаст убијеним грађанима Сарајева током четверогодишње опсаде главног града Босне и Херцеговине.

Обиљежавање 5. фебруара – Дана сјећања на страдале грађане Сарајева

У поводу обиљежавања 5. фебруара – Дана сјећања на страдале грађане Сарајева у периоду опсаде Сарајева 1992.-1995. године, у уторак (05.02.2013. године) са почетком у 10.30 часова одржаће се Заједничка комеморативна сједница Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа КС у Народном позоришту.