Европски магазин „City Leaders“ по трећи пут уврстио Сарајево у престижну публикацију за 2013. годину

Град Сарајево је већ по трећи пут препознат од стране престижног европског магазина „City Leaders“ као један од потенцијално – развојних градова југоисточне Европе у успону, као и један од најатрактивнијих туристичких дестинација и град са великим инвестицијским могућностима. Томе у прилог говори чланак о Сарајеву који је објављен у овом реномираном магазину у издању за 2013. годину гдје се посебно истиче убрзани раст туристичких капацитета који је у односу на 2011. годину повећан за значајан број објеката из области хотелијерства. Тенденција раста туристичких капацитета допринијела је повећаном броја туристичких посјета граду Сарајеву у том периоду.

Градоначелник Бехмен угостио градоначелницу шведског Града Умеа, Тамару Шпирић

Градоначелник Сарајева, Алија Бехмен, угостио је данас градоначелницу шведског града Умеа, Тамару Шпирић, која је  поријеклом из Сарајева. Иначе, Град Умеа је номинован за Европску пријестолницу културе 2014. године, за коју се и Град Сарајево кандидовао. Градоначелница Шпирић изразила је жељу да град Умеа са својим програмом учествује сљедеће године на Сарајевској зими, те исказала интересовање за успостављењем сарадње са челницима Града Сарајева у циљу реализације  пројекта који Град Умеа жели остварити са градовима Сарајевом, Београдом и Загребом.

Захвалнице Града Сарајева за успјешну реализацију III фазе пројекта “Обнове сарајевске Вијећнице”

У четвртак 07.03.2012. године у 11.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен уприличиће пријем за извођаче радова који су допринијели успјешној реализацији III фазе пројекта “Обнове сарајевске Вијећнице” итом приликом уручити им захвалнице Града Сарајева. Ово признање Града Сарајева добили су аутори Главног пројекта обнове Вијећнице: дипл. инг. арх. Ферхад Мулабеговић и постхумно дипл. инг арх. Смајо Мулаомеровић, те ГП “Босна” д.д. Сарајево, као главни извођач радова. За извођење рестаураторских радова у реализацији III фазе пројекта “Обнове сарајевске Вијећнице” Захвалницу Града Сарајева су добили фирма “Рестауро” д.о.о. Сарајево и рестауратор-конзерватор мр. Есад Весковић. За извођење рестаураторских радова од камена, Захвалница је припала ХМ-Тенаx д.о.о. Сарајево, односно за извођење столарских радова фирми “Континентал”, д.о.о. Кисељак.