Градоначелник Комшић посјетио раднике ГРАС-а и позвао их да наставе са радом

Градоначелник Сарајева Иво Комшић посјетио је данас раднике ГРАС-а који су прошле сриједе обуставили рад како би разговарао о изналажењу рјешења за тренутну ситуацију. "Иако кантонална предузећа нису у мојој надлежности, као градоначелник сам одговоран према грађанима који трпе због обуставе пријевоза, а сад сам упознат и с проблемима које трпе радници ГРАС-а, који су такође грађани Сарајева", рекао је Комшић новинарима након састанка с радницима. По његовом мишљењу проблеме у ГРАС-у је могуће ријешити, али не у кратком року, јер то не би могла ни власт с пуно већим буџетом од актуелног.

Амбасадор Републике Грчке у БиХ у посјети градоначелнику Иви Комшићу

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас амбасадора Републике Грчке у БиХ, Њ.Е. Каролоса Гадиса, који му је у своје и у име градоначелника Атине честитао на именовању. Током сусрета разговарано је о досадашњој сарадњи Амбасаде и Градске управе, те о унапређењу сарадње главних градова БиХ и Грчке, посебно 2014. године. „Грчка преузима предсједавање Европском унијом 2014. године, а у исто вријеме ће Сарајево бити центар Европе и свијета, јер се те године обиљежава сто година од почетка Првог свјетског рата и 30. година од одржавања XIV Зимских олимпијских игара“, казао је амбасадор Гадис, те исказао спремност помоћи бх. пријестолници у реализацији пројекта „Сарајево 2014.“.

Градоначелник Комшић примио амбасадора Чешке Републике

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас Њ.Е. Томаша Сзуниога, амбасадора и Олгу Здралкову, конзула Чешке Републике у БиХ,  који су му честитали на именовању.Градоначелник Комшић и амбасадор Сзуниог су изразили задовољство досадашњом сарадњом Града Сарајева са Чешком амбасадом и Градом  Прагом, која почива на традиционалним хисторијским и пријатељским везама. „Поготово је била интензивна културна сарадња, коју ћемо наставити и још више унаприједити“ истакнуо је Комшић, те додао да очекује укључивање Чешке Републике о пројекат „Сарајево 2014.“ , којим ће се обиљежити сто година од почетка Првог свјетског рата и 30. година од одржавања XIV Зимских олимпијских игара у нашем граду.

Данас градоначелник Иво Комшић у посјети ГРАС-у

Градоначелник Сарајева Иво Комшић данас у 12.00 часова ће посјетити раднике и руководство Кантоналног јавног комуналног предузећа "Градски саобраћај – ГРАС" поводом обустављања градског саобраћаја у Сарајеву.