Градоначелник Иво Комшић на отварању 25. међународног сајма књиге у Сарајеву

Уручивањем књига првим посјетиоцима данас је у Центру Скендерија у Сарајеву отворен 25. међународни сајам књига и 12. бијенале књиге, који ће трајати до 22. априла. Прве посјетиоце на улазу у сајам дочекали су предсједник Удружења издавача и књижара БиХ Ибрахим Спахић, директор ТКД "Шахинпашић" Ајдин Шахинпашић, градоначелник Града Сарајева Иво Комшић и директор Центра Скендерија Хајриз Бећировић. Ове године на сајму учествује 150 излагача на 2.200 квадратних метара простора, а штандови су с нешто другачијим концептом у односу на претходне године распоређени у три дворане. Ајдин Шахинпашић је истакнуо у изјави новинарима да ове године у проценту од 55 до 60 доминирају бх. издавачи, а слиједе они из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Градоначелник уприличио пријем за амбасадора Републике Македоније

Градоначелник Сарајева Иво Комшић уприличио је данас пријем за амбасадора Републике Македоније у БиХ, Њ.Е. Рами Редјепија, који му је честитао на именовању. Амбасадор Редјепи је подсјетио на пријатељске односе главних градова БиХ и Македоније који су потврђени Споразумом о сарадњи два града 2007. године. „Те односе треба наставити и заједнички унапређивати реализацијом конкретних пројеката на добробит грађана оба града“, истакнуо је македонски амбасадор. У том контексту споменут је Пројекат изградње капацитета за управљање енергијом у градовима. „Скопље је један од градова са којим од 2009. године реализујемо овај пројекат, који се финансира из фондова ЕУ и у којем су отворене бројне могућности и за Сарајево и за Скопље“, истакао је градоначелник Комшић.

Словеначки амбасадор код градоначелника Сарајева

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас амбасадора Републике Словеније у БиХ, Њ. Е. Андреја Граселија. На састанку су разговарали  о досадашњој сарадњи Сарајева и словеначких градова, као и о плановима за будућност. Као најважније области за остваривање заједничких активности означени су култура и спорт, а градоначелник и амбасадор сложили су се да је 2014. година најбољи период за остваривање реализације таквих пројеката.