Zamjenik gradonačelnika dr. Čović: Grad Sarajevo će inicirati da cijeli mjesec svibanj slijedeće godine protekne u znaku borbe protiv pušenja

„Grad Sarajevo će inicirati da ne samo 31. svibanj, već cijeli peti mjesec sljedeće godine protekne u znaku borbe protiv pušenja nizom konkretnih aktivnosti i akcija, pogotovo među mladim ljudima koji su najviše podložni pošastima današnjeg vremena“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ranko Čović, koji je u ime Grada Sarajeva pozdravio i danas otvorio okrugli stol pod nazivom „Značaj i ključna uloga obiteljske medicine u motivaciji za prestanak pušenja i promjenu obrasca ovisničkog ponašanja – iskustva i budući pravci djelovanja“. Okrugli stol je organizirao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo povodom 31. svibnja – Svjetskog dana nepušenja.

Oslobodi se duhanskog dima – poruka s tiskovne konferencije održane povodom 31. svibnja, Dana bez duhanskog dima

„Oslobodi se“, poruka je Svjetske zdravstvene organizacije vladama zemalja članica povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja, koja je danas istaknuta na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu koju su organizirali Grad Sarajevo, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i Udruga „Partnerstvo za javno zdravlje“. Konferenciji su nazočili dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika i dr. Aida Ramić, zamjenica direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te volonteri Udruge „Partnerstvo za javno zdravlje“, inače mladi iz Crvenog križa Ilidža koji su svojim performansom ukazali na posljedice koje izaziva nikotin. U svom obraćanju dr. Čović, navodi kako je pušenje jedan od vodećih javno-zdravstvenih problema.

Grad Sarajevo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH i Udrugom „Partnerstvo za javno zdravlje“ organizira tiskovnu konferenciju povodom 31. svibnja, Svjetskog dana bez duhanskog dima

U petak 31.05.2013. godine s početkom u 12.00 sati, Grad Sarajevo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH i Udrugom „Partnerstvo za javno zdravlje“, organizirat će tiskovnu konferenciju povodom obilježavanja 31. svibnja, Svjetskog dana bez duhanskog dima. Na konferenciji za medije novinarima će se obratiti dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva i dr. Aida Ramić, zamjenica direktora  Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Zamjenik gradonačelnika Čampara razgovarao s predstavnicima EU-Tourisma BiH o razvoju turističke industrije u BiH

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara, održao je danas sastanak s predstavnicima EU-Tourism BiH – Mary McKeon, voditeljicom tima, Samy Hermasom i Melihom Kozarić Fanning,  koordinatorima projekta „Tehničke pomoći za potporu turističkoj industriji u BiH“. Prema riječima Mary McKeon, ovaj projekt financiran od strane Izaslanstva Europske unije, počeo je u veljači 2011. godine, te je tijekom dvije godine aktivnosti imao za cilj da kroz četiri projektne komponente postavi temelje za održivi razvoj industrije turizma u BiH, u okviru priprema za članstvo u EU.

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara razgovarao o uspostavi Informativnog centra MKSJ u Sarajevu

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara, razgovarao je danas s Almirom Alićem, predstavnikom Tajništva Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju o uspostavi Informativnog centra MKSJ u Sarajevu, kako bi informacije o presudama i aktivnostima MKSJ-a bile dostupne široj javnosti. Grad Sarajevo je od lipnja 2009. godine vodio niz aktivnosti, temeljem inicijative Gradskog vijeća (iz travnja 2008. godine), da se arhiva ICTY preuzme i smjesti u Sarajevu, nakon što Haški tribunal prestane s radom.

Gradsko vijeće usvojilo Odluku o formiranju Organizacijskog odbora za pripremu i provedbu Programa „Sarajevo – europski most kultura 2014“

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na svojoj 3. sjednici, kojom je predsjedavao Sabahudin Delalić, usvojilo je Odluku o formiranju Organizacijskog odbora za pripremu i provedbu Programa „Sarajevo – europski most kultura 2014“. Sastav članova Odbora je dopunjen gradskim vijećnicima Tatjanom Ljujić-Mijatović, Sanjom Lazar i Vedranom Dodikom, te direktorom Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem s obzirom da svojim, kako je istaknuto, profesionalnim i ljudskim karakteristikama mogu doprinijeti njegovom radu. Usvajanjem ove odluke Grad Sarajevo započinje aktivnosti na pripremi i provedbi manifestacije  „Sarajevo – europski most kultura 2014.“, kojom će se obilježiti  100. godina od početka Prvog svjetskog rata, 30. godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, 60. godina od usvajanja Europske konvencije o kulturi i 30. godina postojanja Međunarodnog festivala „Sarajevska zima“.

Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Temeljem članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam Treću sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja će se održati u srijedu 29.05.2013. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna dvorana Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića broj 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu Druge sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 24.04.2013. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Izaslanstvo Grada odalo počast žrtvama masakra u Ferhadiji

U znak sjećanja na 27. svibanj 1992. godine, gradonačelnik Ivo Komšić sa zamjenicima Aljošom Čamparom i Rankom Čovićem, te s Gradimirom Gojerom, zamjenikom predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva, danas su u ime Grada Sarajeva odali počast i položili cvijeće na mjesto masakra u Ferhadiji, gdje je od agresorske granate ispaljene s Trebevića, život izgubilo 26, a teško povrijeđeno 108 naših sugrađana. Sarajlije su tog jutra poranile da stanu u red za kruh, kojeg je prvih ratnih dana sve teže bilo nabaviti.

Grad Sarajevo osigurao 221 stipendiju za djecu boraca i poginulih civila – žrtava rata Fonda IKRE

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i direktorica Fonda IKRE Enisa Rustempašić danas su, u prostorijama Gradske uprave, potpisali Ugovor za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata ovog fonda, a koja se nalaze u izuzetnoj socijalnoj potrebi. Potpisivanju Ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ranko Čović,  pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Ramiz Kadić, te jedan broj učenika –stipendista s roditeljima. Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a stipendiju će dobiti 221 učenik, od toga 120 osnovaca i 101 srednjoškolac. Visina stipendije je 100 KM mjesečno, a isplaćivat će se za devet mjeseci 2013. godine.

Gradonačelnik Komšić primio kineskog veleposlanika u nastupnu posjetu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH, Nj.E. Dong Chunfenga, kojem je poželio uspješan diplomatski mandat  u našoj zemlji. Sugovornici su ocijenili da postoje veliki potencijali za uspostavu konkretnih oblika suradnje Sarajeva s kineskim gradovima u području gospodarstva, zdravstva, kulture i obrazovanja, a pogotovo u području turizma s obzirom na izuzetne prirodne i turističke resurse, koje posjeduje bh. prijestolnica.