Градоначелници Комшић и Морс: Сарајево и Волфсбург ће убудуће сарађивати редовно и путем конкретних пројеката

На позив градоначелника Волфсбурга Клауса Морса, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић са замјеником др. Ранком Човићем и савјетником за међународну сарадњу и европске интеграције Елвисом  Конџићем боравио је у овом побратимском граду. Повод је обиљежавање 75. година од оснивања овог њемачког града, са којим је Сарајево у побратимским везама од 1985. године. Централна манифестација почела је пријемом у градској Вијећници, на којем је градоначелник Морс поздравио делегације из 12 градова широм свијета. Том приликом исказао је посебну захвалност на доласку градоначелника Комшића и делегације из Сарајева, те нагласио своју спремност да снажно интензивира контакте и сарадњу са Сарајевом.

Замјеник градоначелника Аљоша Чампара подржао пријатељски шаховски меч између велемајстора Боркија Предојевића и Магнуса Карслена

Замјеник градоначелника Сарајева Аљоша Чампара, заједно са норвешком амбасадорицом у БиХ Вибеке Лилое, упутио је данас ријечи подршке велемајсторима шаха, Боркију Предојевићу из БиХ и Магнусу Карслену из Норвешке, директним укључењем у шаховски меч. Турнир се одржао у олимпијском граду Лилехамеру у Норвешкој, а комплетан програм шаховског сусрета емитирао се на лед екрану испред ББИ Центра у Сарајеву и у просторијама шаховског клуба „Босна“, како би грађани Сарајева уживали у игри између двојице најбољих свјетских шахиста. „Посебно сам обрадован што се у Лилехамеру одржава пријатељски шаховски меч између велемајстора Магнуса и Боркија, који и на овај начин доприноси његовању добрих односа између наша два града и наше двије државе. Најмање је важно ко ће побиједити, важно је играти, а мислим да смо сви заједно побједници“, казао је у видео поруци замјеник градоначелника Чампара.

Градско Вијеће усвојило Одлуку о давању стана на привремено коришћење без накнаде Удружењу „Срце за дјецу која болују од рака у ФБиХ“

Са данашње 4. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао Сабахудин Делалић, повучен је с дневног реда Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Статута Града Сарајева. Комисија Градског вијећа за Статут и акте као предлагач је на иницијативу градоначелника Иве Комшића повукла ову тачку дневног реда, тако да ће се разматрати прво као радни, а затим ће се до сљедеће сједнице Градског вијећа припремити Нацрт овог документа. Вијећници су усвојили Одлуку о Измјенама и допунама Одлуке о приступању изради Регулационог плана „Алипашин Мост VI“, којом ће се локалитет пословно-производног комплекса „Дијамант“, у Улици Џемала Биједића, изузети из режима забране грађења, у сврху изградње стамбено-пословног комплекса.

У суботу у дворани “Рамиз Салчин\” почиње други међународни турнир Града Сарајева СТЕН ОПЕН 2013.

Више од 300 столнотенисера из БиХ, земаља окружења, Њемачке и Шведске пријавило је учешће на другом међународном турниру Града Сарајева у столном тенису "СТЕНС Опен 2013" који ће бити одржан 22. и 23. јуна у дворани "Рамиз Салчин" на Мојмилу, најављено је на данашњој конференцији за медије у Сарајеву. Првог дана манифестације наступиће субкадети/субкадеткиње, млађи кадети/млађе кадеткиње, кадети/кадеткиње и јуниори/јуниорке, а наредног сениори/сениорке и ветерани/ветеранке. 

У суботу у дворани “Рамиз Салчин\” почиње други међународни турнир Града Сарајева СТЕН ОПЕН 2013.

Више од 300 столнотенисера из БиХ, земаља окружења, Њемачке и Шведске пријавило је учешће на другом међународном турниру Града Сарајева у столном тенису "СТЕНС Опен 2013" који ће бити одржан 22. и 23. јуна у дворани "Рамиз Салчин" на Мојмилу, најављено је на данашњој конференцији за медије у Сарајеву. Првог дана манифестације наступит ће субкадети/субкадеткиње, млађи кадети/млађе кадеткиње, кадети/кадеткиње и јуниори/јуниорке, а наредног сениори/сениорке и ветерани/ветеранке.

Мотоциклисти из побратимског града Конвентрија посјетили Градску управу Сарајева

Савјетник градоначелника за међународне односе, Елвис Конџић, данас је у Градској управи Града Сарајева уприличио пријем за мотоциклисте енглеског  града Конвентрија који обилазе побратимске градове у хуманитарној мисији. Турнеја Фила Бејлиса и његовог сина почела је 6. јуна ове године. До сада су обишли  Корк (Ирска), Ст. Етијен (Француска), Болоњу (Италија), Сарајево (БиХ), и том приликом сусрели се са функционерима ових градова. Свој пут настављају према Београду (Србија) и  градовима Кескемет и Дунаујварос (Мађарска).

Градоначелник Комшић примио амбасадора Пољске у наступну посјету

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас у наступну посјету амбасадора Пољске у БиХ, Њ. Е. Андреја Кравзика, те му пожелио успјешан дипломатски мандат у нашој земљи. Амбасадор Кравзик честитао је градоначелнику на именовању у своје и у име предсједнице Града Варшаве. Градоначелник Комшић захваливши се на честиткама позвао је Пољску да се  својим програмом укључи у манифестацију обиљежавања почетка Првог свјетског рата која ће се одржати идуће године у нашем граду. „Манифестацијом „Сарајево – европски мост култура 2014“ послат ће се порука да је Сарајево град мира, суживота и заједништва, а не мјесто почетка ратова и сукоба”, истакао је градоначелник Комшић.

Позив на прес конференцију поводом СТЕНС ОПЕН-а 2013.

Позивамо Вас на прес конференцију која ће се одржати у петак, 21.06.2013. године у 11.00 часова у хотелу "Европа", у поводу СТЕНС ОПЕН-а 2013., који ће се одржати у недјељу и суботу, 22. и 23.06.2013. године у дворани РАМИЗ САЛЧИН, на Мојмилу. Манифестација СТЕНС ОПЕН-а 2013. има за циљ обиљежити 40 година од одржавања свјетског првенства у столном тенису у Сарајеву 1973. године. На прес конференцији новинарима ће се обратити Градимир Гојер, предсједник Организационог одбора ове манифестације, градоначелник Града Сарајева проф. др. Иво Комшић и Адил Османовић.

Градоначелник Комшић почасни предсједник Одбора за обиљежавање тридесете годишњице фестивала „Сарајевска зима“

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева, Градимир Гојер, разговарали су данас са Ибрахимом Спахићем, директором Интернационалног фестивала „Сарајевска зима“ о значају реализације манифестације „Сарајево – европски мост култура“, којом ће се обиљежити  100 година од почетка Првог свјетског рата, 30 година од одржавања Зимских олимпијских игара у Сарајеву, 60 година од усвајања Европске конвенције о култури и 30 година постојања Међународног фестивала „Сарајевска зима“. Саговорници су нагласили да се у оквиру ове манифестације предвиђају пројекти који ће посебан значај дати развијању нове креативне културне индустрије у Сарајеву и БиХ. 

Потписани споразуми између Кантона Сарајево, Града Сарајево и седам сарајевских општина: Почиње реализација пројеката уређења ријечних корита и чишћења регулисаног корита Миљацке

Данас су у Кантону Сарајево потписани споразуми о суфинансирању реализације Пројекта уређења ријечних корита и Пројекта уређења и чишћења регулисаног корита ријека Миљацке у оквиру Програма провођења мјера коришћења и уређења пољопривредног земљишта у индудационим подручју. У име Владе КС споразум је потписао министар привреде Емир Хреновица, а њему су се придружили начелници сарајевских општина Илиџа и Хаџићи Сенаид Мемић и Хамдо Ејубовић, у име Града Сарајева помоћник градоначелника, Хамдо Карић, те овлаштени представници општина Илијаш, Нови Град, Стари Град, Трново и Вогошћа.