U subotu posjeta šestmilijarditom stanovniku planete Zemlje

U subotu, 12.10.2013. godine u 12.00 sati, pomoćnik gradonačelnika Sarajeva Ramiz Kadić posjetit će obitelj Mević, čiji sin Adnan, šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje, proslavlja 14. rođendan. Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe posjetu obitelji Mević, koja živi u Visokom, na adresi Luke broj 13.

Čestitka gradonačelnika Ive Komšića povodom Kurban-bajrama

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva čestitao Kurban-bajram mr. Huseinu ef. Kavazoviću, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svim muslimanima u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini. s iskrenim željama da ga provedu u dobrom zdravlju, raspoloženju i obiteljskoj sreći. „Neka i ovaj blagdan svojim duhovnim značenjem, darivanjem i brigom za najbliže, ojača istinske vrijednosti zajedništva, obiteljskog okupljanja, te međusobnog poštivanja i razumijevanja među ljudima“, istaknuo je između ostalog gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.

Zamjenik gradonačelnika dr. Čović na 11. bečkom „Dijalogforumu“ posvećenom zdravom starenju

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović i Sejdefa Bašić-Ćatić, izvršna koordinatorica Udruge „Partnerstvo za javno zdravlje“ (Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo) sudjeluju u radu 11. „Dijalogforuma“ koji se od 10. do 12. listopada održava u Beču. Bečki „Dijalogforum“ kojem, pored Sarajeva, nazoče i predstavnici gradova Zagreba, Ljubljane, Bratislave, Budimpešte, Krakova, Sofije i Pariza, posvećen je temi „Aktivno starenje u modernom velegradu“, s obzirom da je 2013. proglašena Europskom godinom aktivnog starenja i solidarnosti.

Grad Sarajevo sudjelovao u izradi vodiča „Zdrava ishrana školske djece“

S ciljem poboljšanja zdravlja djece i mladeži, Grad Sarajevo je u suradnji s Federalnim zavodom za javno zdravstvo izradio priručnike zdrave ishrane namijenjene školarcima, roditeljima i nastavnicima. U mjesecu listopadu će u suradnji s Ministarstvom za obrazovanje, znanost i mlade KS provoditi akciju distribucije vodiča „Zdrava ishrana školske djece“ u 73 osnovne škole na području Kantona Sarajevo. Autorice ovog priručnika su dr. Aida Filipović Hadžiomeragić i dr. Aida Vilić Švraka. Tiskano je 6.570 primjeraka, a sponzor tiska je kompanija „dm drogerie markt“ d.o.o. Sarajevo. Distribucijom vodiča „Zdrava ishrana školske djece“ bit će završena Prva faza realizacije Programa djelovanja na unapređenju zdravlja mladih u gradu Sarajevu u dijelu promocije odgovarajuće ishrane i tjelesne aktivnosti. Temeljni cilj provođenja ovog programa je da se u svim školama uspostave školske kuhinje s jelovnicima sastavljenim od zdrave i svježe pripremljene hrane (za obroke u produženom boravku), potom da se osigura da trgovine u krugu škola nude samo zdrave i nutritivno prihvatljive artikle. Također, cilj je i  kontinuirano uvođenje redovite tjelesne aktivnosti više puta na dan (između školskih sati), kako 2 sata tjelesnog odgoja tjedno, (što je po sadašnjem programu) ne bi bila jedini oblik organiziranog kretanja, te priprema kampanja usmjerena ka razvijanju odgovarajuće ishrane djece i svakodnevne odgovarajuće tjelesne aktivnosti.