Градоначелник Иво Комшић са члановима Центра за здраво старење Ново Сарајево обиљежиће Међународни дан старијих особа

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић у сриједу 01.10.2014. године у 11.00 часова, посјетиће Центар за здраво старење Ново Сарајево како би присуствовао свечаности поводом обиљежавања  Међународног дана старијих особа. Овом приликом, корисницима  водећег центра за здраво старење у Босни и Херцеговини и региону чији је циљ побољшање квалитета живота особа треће животне доби и њихове социјалне укључености у заједницу, обратиће се градоначелник Иво Комшић, начелник општине Ново Сарајево Неџад Колџо и менаџмент Центра. 

Градоначелник Комшић уручио „Босански стећак“ у оквиру 53. сарајевских дана поезије

На завршној вечери 53. сарајевских дана поезије одржаној у Вијећници, градоначелник проф. др. Иво Комшић уручио је признање „Босански стећак“ Ћирилу Злобеку и постхумно његовом сину Јаши Злобеку. Градоначелник Комшић се овом приликом захвалио овој двојици словенских пјесника на њиховој пријатељској подршци и солидарности, њиховој људској и умјетничкој енергији у одбрани темељних културних и социјалних вриједности Сарајева и Босне и Херцеговине у тешким 90-тим годинама. Градоначелник Комшић је изразио задовољство одржавањем ове престижне књижевне манифестације која значајно доприноси промовисању града Сарајева и његових културних и књижевних традиција и вриједности. Додао је да ће Град Сарајево наставити да финансијски подржава ову угледну међународну књижевну манифестацију.  

Градоначелник Комшић отворио изложбу и уручио цертификате полазницима едукативних курсева у Културном центру „Краљ Фахд“

Синоћ је, у присуству од око 1.000 гостију, у Културном центру „Краљ Фахд“ уприличен програм у поводу обиљежавања  Националног  дана Краљевине Саудијске Арабије. У присуству бројних званица из културног, научног и политичког живота, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић свечано је отворио изложбу фотографија насталих као резултат рада Центра на пољу научне сарадње између Краљевине Саудијске Арабије и Босне и Херцеговине. Градоначелник Комшић је у свом обраћању нагласио важност културе и науке као мостова кооперације између народа и рушења предрасуда.

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић упутио писмо сућути у поводу смрти Сулејмана Тихића

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић упутио је писмо сућути породици, пријатељима и  члановима Странке демократске акције, у којем је у име Града и у своје лично име исказао искрено суосјећање поводом смрти господина Сулејмана Тихића, предсједника Странке демократске акције и Предсједавајућег Дома народа ПСБиХ. „Са невјерицом и осјећајем туге примио сам вијест о смрти господина Сулејмана Тихића, предсједника Странке демократске акције и Предсједавајућег Дома народа ПСБиХ. У име града Сарајева и у своје лично име, његовој породици, пријатељима и свим страначким колегама изражавам искрено суосјећање у поводу смрти поштованог Сулејмана Тихића, истакнутог државника и преданог пријатеља Босне и Херцеговине.

Захвалница градоначелника Комшића премијеру малезијске покрајине Перак за потицај развоју инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону

Градоначелник проф. др. Иво Комшић данас је уручио Медаљон Града Сарајева премијеру покрајине Перак у Малезији, Њ.Е. Diraju dr. Zambry Abd Kadir-u у знак захвалности за подршку развоју економије, трговине и предузетништва, као и за потицај инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону. Церемонија уручивања одржана је у хотелу „Европа“,  у склопу потписивања Протокола о оснивању малезијско-босанског Пословног вијећа, што је резултат договора са 5. међународног Сарајево Бизнис Форума одржаног у мају ове године у нашем граду.

Захвалница градоначелника Комшића премијеру малезијске покрајине Перак за потицај развоју инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону

Градоначелник проф. др. Иво Комшић ће у петак, 26.09.2014. године, уручити Медаљон Града Сарајева премијеру покрајине Перак у Малезији, Њ.Е. Diraju dr. Zambry Abd Kadir-u у знак захвалности за подршку развоју економије, трговине и предузетништва, као и за потицај инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону. Церемонија уручивања одржаће се у хотелу „Европа“, од 9.30 до 10.30 часова,  у склопу потписивања протокола о оснивању малезијско-босанског пословног вијећа.

Представници Друштва Црвеног крста/крижа БиХ упознали градоначелника Иву Комшића са својим активностима и пројектима

Градоначелник проф. др. Иво Комшић примио је данас Рајка Лазића, предсједника и Бранка Леку, генералног секретара Друштва Црвеног крста/крижа БиХ, који су се захвали на континуираној финансијској подршци Града Сарајева јавној кухињи Црвеног крста/крижа Кантона Сарајево, која дјелује у склопу ове организације. Истакавши друштвени значај и дјеловање јавних кухиња у изузетно тешкој ситуацији у којој се као друштво налазимо, градоначелник Комшић је казао да ће Град Сарајево у складу са својим финансијским могућностима наставити помагати њихов рад.

Градски вијећници су разматрали Информацију везану за новонастале проблеме финансирања Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева, на својој 17. сједници којом је предсједавао Сабахудин Делалић, усвојило је Измјене и допуне Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2014. годину. Наиме, пратећи реализацију Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2014. годину, Колегиј Градског вијећа је уочио потребу за репрограмирањем рада Градског вијећа до краја године, посебно у дијелу који се односи на урбано планирање. Градоначелник је током године, у припремама сједница Градског вијећа, образлагао Колегију разлоге за одлагање разматрања одређених програмираних планских докумената. Градски вијећници су у предложене измјене уврстили и обавезу разматрања Извјештаја о извршењу Буџета Града Сарајева за прво полугодиште 2014. године и рабаланса Буџета Града Сарајева за текућу годину у октобру мјесецу, затим нацрта Буџета и приједлога Буџета за 2015. годину у новембру, односно децембру мјесецу, дакле, до краја текуће године.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић отворио јединствену међународну изложбу „Кључеви Рима“ у Вијећници

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић, данас је у Вијећници отворио јединствену међународну изложбу римске културе под називом „Кључеви Рима“. „У наредних мјесец дана посјетиоци ће моћи поред збирке у нашој градској Вијећници истовремено погледати и експонате у Музеју Империал Форум у Риму,  у Библиотеци у Александрији и у Allard Pierson Museum у Амстердаму, јер су сви изложени садржаји повезани путем интернета. Дакле, ријеч је о виртуалном путовању кроз римску империју која је тада обухватала ове четири локације“, истакнуо је градоначелник Комшић.

Најава одржавања 17. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 17. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 24.09.2014. године у 10.00 часова, у Вијећници – сала Градског вијећа, улица Бродац – службени улаз. За сједницу је предложен сљедећи ДНЕВНИ РЕД: