Поводом међународног дана дјетета, у Вијећници отворена изложба радова дјеце са потешкоћама у развоју

Уз подршку Града Сарајева, Удружење за унапређење образовања дјеце са и без потешкоћа у развоју „ЕДУС – Едукација за све“, поводом 20. новембра – Међународног дана дјетета, у Вијећници је организовало изложбу под називом „Таленти из сјене“ која ће трајати до 23. новембра. На изложби су представљени радови више од 20 дјеце са потешкоћама у развоју. Неки од њих су радови ученика који су тренутно у Ј.У. Мједеница и програму ЕДУС, а неки су радови сачувани из ранијих генерација. Осим цртежа, изложене су и слике на свили, мозаици, те скулптуре и рељефи у глини и керамици. Теме су разноврсне, од пејзажа до портрета, укључујући и интерпретације великих мајстора, као што су Ван Гогх, Матиссе, Да Винци, итд.

Јапанке које су купњом карте на донаторској вечери у Токију за жртве поплава у БиХ награђене посјетом Сарајеву, данас обишле Вијећницу

Јапанке, Реико и Јоко Ојама, које су купњом карте за хуманитарну вечеру за помоћ жртвама катастрофалних поплава и клизишта у БиХ, организованој средином јула у Токију, биле извучене и почашћене посјетом граду Сарајеву, данас су обишле Вијећницу. Нису криле одушевљење љепотом овог симбола града. За гошће из пријатељског Јапана, градоначелник проф. др. Иво Комшић је обезбиједио и обилазак културно-историјских знаменитости града туристичким аутобусом.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио шефа Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадора Џонатана Муреа

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас шефа Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадора Џонатана Муреа. Захваливши се на посјети, градоначелник Комшић је казао како ОСЦЕ у Сарајеву и Босни и Херцеговини има веома значајну и широку улогу. Са тим у вези, градоначелник је истакнуо како ОСЦЕ може утицати на побољшање стања у областима које се тичу грађана и њихових права, као што је образовање, здравство, темељна људска права, безбједносна ситуација, поготово кад је ријеч о малољетничкој делинквенцији…

Изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година на Дан државности у Вијећници

У сурадњи са Градом Сарајевом, Музеј Сарајева ће у уторак, 25.11.2014. године у 12.00 часова, на Дан државности БиХ, у Вијећници приредити изложбу „Сарајево 1914.-2014.“. Овом приликом присутнима ће се обратити градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић и директорица Музеја Сарајево Амра Маџаревић.  Изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година којом се жели показати изузетно богата и бурна историја и живот града, биће постављена у сасвим новом простору у сутерену објекта, намијењеном будућем Музеју Вијећнице, а који јавност да сада није имала прилику посјетити.

Полагање цвијећа и одавање почасти поводом 25. новембра – Дана државности Босне и Херцеговине

Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, у уторак 25.11.2014. године, делегација Града Сарајева положиће цвијеће и одати почаст погинулим браниоцима нашег града:

Заједничка свечана академија Скупштине КС, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина КС у Вијећници поводом Дана државности БиХ

Поводом обиљежавања Дана државности БиХ, у уторак 25.11.2014. године, са почетком у 19.00 часова, у аули Вијећнице, одржаће се Заједничка свечана академија Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево, у склопу које је предвиђено пригодно обраћање историчара, проф. др. Томислава Ишека, као и наступ младог умјетника Едина Таловића, прошлогодишњег добитника признања Града Сарајева – Сарајевске пахуљице.