Вијеће размотрило Нацрт Буџета Града Сарајева за 2015. годину

Миро Лазовић, замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева, отворио је 19. сједницу Градског вијећа и упознао присутне да су градски вијећници Сабахудин Делалић, Амел Мекић и Харис Плехо поднијели оставке на дужност градског вијећника и на све друге дужности које из тог произлазе, ради преузимања мандата заступника у Скупштини Кантона Сарајево. На данашњој сједници, градски вијећници су усвојили Одлуку о приступању изради Регулационог плана „Халиловићи I“. Усвојен је Извјештај за 2014. годину о активностима Града Сарајева у оквиру међународних асоцијација чији је члан.

Градоначелник Комшић на Свечаној академији у Вијећници: 25. новембар је датум који је обиљежио прошлост, али у великој мјери одредио садашњост и будућност БиХ

Поводом обиљежавања 25. новембра – Дана државности БиХ, у Вијећници је одржана Заједничка свечана академија Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево. Академију је пригодним обраћањем отворио градоначелник проф. др. Иво Комшић, који је свим грађанима и грађанкама града Сарајева и државе Босне и Херцеговине, честитао Дан државности.