Сабахудин Делалић преузео мандат заступника у Скупштини Кантона Сарајево

Сабахудин Делалић, бивши предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева, поднио је, дана 21.11.2014. године, Централној изборној комисији БиХ захтјев за утврђивање престанка мандата на мјесто вијећника Градског вијећа Града Сарајева, и на све друге дужности које из тог произлазе. Разлог за упућивање овог захтјева је, преузимање мандата заступника у Скупштини Кантона Сарајево за који је, великим бројем гласова, изабран на Општим изборима.

Током посјете градоначелника Комшића Коњи, потврђена донација трамваја и разговарано о пројекту обнове Иса-бегове текије

На позив градоначелника Коње Тахира Акурека, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић од 11.-17. новембра, боравио је у посјети овом пријатељском граду. Том приликом, сусрео се и са замјеником секретара и почасним конзулом БиХ у Коњи Ерцаном Услуом, шефом Одјељења за вањске послове Селимом Yуцелом Гулеком и главним гувернером Коње Муамером Еролом.

Вијеће размотрило Нацрт Буџета Града Сарајева за 2015. годину

Миро Лазовић, замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева, отворио је 19. сједницу Градског вијећа и упознао присутне да су градски вијећници Сабахудин Делалић, Амел Мекић и Харис Плехо поднијели оставке на дужност градског вијећника и на све друге дужности које из тог произлазе, ради преузимања мандата заступника у Скупштини Кантона Сарајево. На данашњој сједници, градски вијећници су усвојили Одлуку о приступању изради Регулационог плана „Халиловићи I“. Усвојен је Извјештај за 2014. годину о активностима Града Сарајева у оквиру међународних асоцијација чији је члан.

Градоначелник Комшић на Свечаној академији у Вијећници: 25. новембар је датум који је обиљежио прошлост, али у великој мјери одредио садашњост и будућност БиХ

Поводом обиљежавања 25. новембра – Дана државности БиХ, у Вијећници је одржана Заједничка свечана академија Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево. Академију је пригодним обраћањем отворио градоначелник проф. др. Иво Комшић, који је свим грађанима и грађанкама града Сарајева и државе Босне и Херцеговине, честитао Дан државности.

Представници Града одали почаст поводом Дана државности Босне и Херцеговине

Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, представници Града Сарајева су заједно са делегацијама свих нивоа власти у земљи положили цвијеће и одали почаст погинулим бранитељима нашег града и земље. Градоначелник Иво Комшић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Миро Лазовић одали су почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје Вјечна ватра. Градоначелник Комшић, бивши предсједавајући ГВ-а Сабахудин Делалић, замјеник градоначелника Аљоша Чампара и замјеник предсједавајућег ГВ-а Миро Лазовић обишли су мезарје Ковачи и мезар првог предсједника РБиХ Алије Изетбеговића гдје су положили цвијеће и одали почаст шехидима, палим борцима и бранитељима нашег града.

Отворена изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година на Дан државности у Вијећници

У сарадњи са Градом  Сарајевом, Музеј Сарајева је на Дан државности БиХ, у Вијећници уприличио изложбу „Сарајево 1914.-2014.“. Изложбу су отворили градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић и директорица Музеја Сарајево Амра Маџаревић. Изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година којом се жели показати изузетно богата и бурна историја и живот града, постављена је у сасвим новом простору у сутерену објекта, намијењеном будућем Музеју Вијећнице, а који јавност да сада није имала прилику посјетити. 

Поводом међународног дана дјетета, у Вијећници отворена изложба радова дјеце са потешкоћама у развоју

Уз подршку Града Сарајева, Удружење за унапређење образовања дјеце са и без потешкоћа у развоју „ЕДУС – Едукација за све“, поводом 20. новембра – Међународног дана дјетета, у Вијећници је организовало изложбу под називом „Таленти из сјене“ која ће трајати до 23. новембра. На изложби су представљени радови више од 20 дјеце са потешкоћама у развоју. Неки од њих су радови ученика који су тренутно у Ј.У. Мједеница и програму ЕДУС, а неки су радови сачувани из ранијих генерација. Осим цртежа, изложене су и слике на свили, мозаици, те скулптуре и рељефи у глини и керамици. Теме су разноврсне, од пејзажа до портрета, укључујући и интерпретације великих мајстора, као што су Ван Гогх, Матиссе, Да Винци, итд.

Јапанке које су купњом карте на донаторској вечери у Токију за жртве поплава у БиХ награђене посјетом Сарајеву, данас обишле Вијећницу

Јапанке, Реико и Јоко Ојама, које су купњом карте за хуманитарну вечеру за помоћ жртвама катастрофалних поплава и клизишта у БиХ, организованој средином јула у Токију, биле извучене и почашћене посјетом граду Сарајеву, данас су обишле Вијећницу. Нису криле одушевљење љепотом овог симбола града. За гошће из пријатељског Јапана, градоначелник проф. др. Иво Комшић је обезбиједио и обилазак културно-историјских знаменитости града туристичким аутобусом.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио шефа Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадора Џонатана Муреа

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас шефа Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадора Џонатана Муреа. Захваливши се на посјети, градоначелник Комшић је казао како ОСЦЕ у Сарајеву и Босни и Херцеговини има веома значајну и широку улогу. Са тим у вези, градоначелник је истакнуо како ОСЦЕ може утицати на побољшање стања у областима које се тичу грађана и њихових права, као што је образовање, здравство, темељна људска права, безбједносна ситуација, поготово кад је ријеч о малољетничкој делинквенцији…

Изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година на Дан државности у Вијећници

У сурадњи са Градом Сарајевом, Музеј Сарајева ће у уторак, 25.11.2014. године у 12.00 часова, на Дан државности БиХ, у Вијећници приредити изложбу „Сарајево 1914.-2014.“. Овом приликом присутнима ће се обратити градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић и директорица Музеја Сарајево Амра Маџаревић.  Изложба посвећена Сарајеву у посљедњих сто година којом се жели показати изузетно богата и бурна историја и живот града, биће постављена у сасвим новом простору у сутерену објекта, намијењеном будућем Музеју Вијећнице, а који јавност да сада није имала прилику посјетити.