Градоначелници Иво Комшић и Ненад Самарџија у Монтафону преузели заставу Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF)

Градоначелници Сарајева и Источног Сарајева,  Иво Комшић и Ненад Самарџија преузели су заставу у име градова домаћина 13. Европског омладинског олимпијског фестивала. Традиционална примопредаја домаћинства одржана је у петак увечер на свечаности затварања ЕYОF-а 2015. у Монтафону (Аустрија). Као што су ове године учинили Ворарлберг и Лихтенштајн, 2017. године ће два града, Сарајево и Источно Сарајево бити домаћини ЕYОF-а. То ће бити највећи спортски догађај након зимске Олимпијаде 1984. и олимпијски пламен ће се вратити у Сарајево други пут, што је привилегија којом се може похвалити само неколицина великих градова. Спорташи из европских земаља натјецаће се на олимпијским планинама Бјелашници, Игману и Јахорини у 7 зимских спортова.

Градоначелник Комшић упутио писмо сућути поводом смрти радника ФАМУС ГРАДЊЕ

Градоначелник проф. др. Иво Комшић упутио је писмо сућути Управи ФАМУС ГРАДЊА д.о.о., у којем је у име Града Сарајева и у своје особно, исказао искрено суосјећање поводом синоћње несреће до које је дошло усљед стравичног обрушавању велике количине бетона, велике жељезне оплате и скеле са зграде у изградњи у сарајевској улици Хисета, а у којој су живот изгубила два радника ове фирме док је трећи тешко повријеђен. 

Суљо Агић, новоизабрани предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној 21. сједници, коју је отворио Миро Лазовић, замјеник предсједавајућег Градског вијећа, минутом шутње, одало почаст преминулом суграђанину, великом умјетнику и лауреату највишег признања Града Сарајева, Кемалу Монтену. Службеним обавјештењима Мандатно – имунитетске комисије вијеће је упознато о престанку мандата градских вијећника Сабахудина Делалића, Амела Мекића и Хариса Плехе. Као посљедицу престанка ових мандата Градско вијеће је, својим одлукама, разријешило функције Предсједавајућег Градског вијећа Сабахудина Делалића, те разријешило дужности више чланова радних тијела Градског вијећа. 

Миро Лазовић: \”Драги наш Кемице, заувијек остајеш симболом Сарајева“

Сарајевско Народно позориште данас су испунили породица, пријатељи и сарадници Кемала Монтена окупивши се на комеморацији преминулог босанскохерцеговачког кантаутора и шансонијера. Замјеник предсједавајућег Градског вијећа, Миро Лазовић, у име Града Сарајева дирљивим говором се опростио од Монтена, присјетивши се како је овај јединствени умјетник својом гитаром и пјесмама створио неке од најљепших прича свог времена о љубави, животу, свијету, пролазности. 

Градоначелник Сарајева Иво Комшић преузима заставу Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF)

Делегације градова Сарајева и Источног Сарајева отпутовала је у Монтафон (Аустрија) на 12. Европски омладински олимпијски фестивал (ЕYОF), како би званично преузели олимпијску заставу од домаћина фестивала и Европског олимпијског комитета. За двије године, од 11. до 18. фебруара, по први пут, Европски омладински олимпијски фестивал, 13 по реду, одржаће се на територији два града – Сарајева и Источног Сарајева, који полако, али сигурно иду усусрет највећем и најзначајнијем спортском догађају након одржане Сарајевске олимпијаде, већ давне 1984. Тако ће Сарајево и Источно Сарајево по други пут у својој хисторији запалити олимпијски пламен, око којег ће се окупити око 1.500 спортиста и спорташица из више од 40 европских земаља, који ће се на нашим олимпијским планинама Бјелашници, Игману и Јахорини и спортским дворанама такмичити у седам алпских дисциплина.

Најава одржавања 21. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 21. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 28.01.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, Улица Хамдије Крешевљаковића, број 3/1. За сједницу је предложен сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

У Вијећници уприличена додјела награда за најбоље фотографије фестивала „Фотографија године БиХ 2014“

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић, синоћ је у препуној аули Вијећнице отворио церемонију додјеле награда за „Фотографију године БиХ 2014“. Овим је означен почетак фестивалског програма који већ пети пут заредом организује портал Фотографија.ба. Овогодишњи жири којег су чинили Андреw Теста (предсједник жирија), Џенат Дрековић, Кемал Хаџић, Немања Јовановић, Зоран Мариновић, Марио Периша, Игор Рил и Стипе Сураћ, од пристиглих фотографија из сваке категорије, изабрао је по десет најбољих (укупно 60). 

Чланови ПБиХ начелно подржали одржавање Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF 2017)

Градоначелници Сарајева и Источног Сарајева, проф. др. Иво Комшић и Ненад Самарџија, као домаћини Европског спортског фестивала младих (ЕYОF 2017), данас су у Предсједништву БиХ присуствовали састанку на којем су предсједавајући ПБиХ Младен Иванић, те чланови Бакир Изетбеговић и Драган Човић начелно подржали одржавање ЕYОF-а. У делегацији су били и члан Извршног комитета Европског олимпијског комитета и предсједник Хрватског олимпијског одбора Златко Матеша, члан Извршног комитета Асоцијације националних олимпијских комитета свијета и предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, предсједник Олимпијског комитета БиХ Маријан Квесић и потпредсједници Изет Рађо и Синиша Кисић, те генерални секретар ОКБиХ Саид Фазлагић.

Градоначелник Комшић сутра у Вијећници отвара церемонију додјеле награда за фотографију године БиХ 2014.

У петак, 23. јануара 2015. године у 19 часова у аули Вијећнице градоначелник Сарајева Иво Комшић отвориће церемонију додјеле награда за фотографију године БиХ 2014, коју већ пети пут заредом организује портал Фотографија.ба. Овогодишњи жири којег чине Андреј Теста (предсједник жирија), Џенат Дрековић, Кемал Хаџић, Немања Јовановић, Зоран Мариновић, Марио Периша, Игор Рилл и Стипе Сураћ ће додијелити награде за фотографију године у категоријама: Природа, Људи, Град, ПРЕСС фотографија, Креативна фотографија те Примијењена фотографија бај ХТ ЕРОНЕТ.