Градоначелник уприличио пријем за вишечлану делегацију САБНОР-а из Дубровника и Макарске

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић, примио је данас вишечлану делегацију Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Републике Хрватске из Дубровника  и Макарске, који су, поводом 06. априла – Дана града Сарајева, заједно са својим друговима из САБНОР-а Кантона Сарајево положили цвијеће и одали почаст погинулим бранитељима и шехидима града код Вјечне ватре. Делегацију су предводили Тонћи Билић, градоначелник Макарске и Маринко Влашић, предсједник Удружења антифашиста Дубровник.

Градови Сарајево и Бад Ишл потписују споразум о сарадњи, а младе Сарајлије на љетном кампу у Гедели

Градоначелник проф. Комшић данас је уприличио заједнички пријем за градоначелнике Бад Ишла из Аустрије и Гедела из Мађарске обзиром да су ова два града побратими. Градоначелници Сарајева, Бад Ишла и Геделе по први пут су успоставили односе прошле године, на пригодним манифестацијама поводом обиљежавања стоте годишњице објаве односно почетка Првог свјетског рата. Градоначелници Геделле и  Бад Ишла, Гјорги Гемеси и Ханес Хајде су казали да су импресионирани програмом који је припремио Град Сарајево поводом обиљежавања 06. априла – Дана града, а посебно Свечаном сједницом Градског вијећа. 

Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић поручио: Првог човјека Сарајева треба директно бирати на изборима

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић данас је у просторијама Градске управе уприличио пријем за градоначелника Љубљане Зорана Јанковића. Јанковић је грађанима Сарајева још једном честитао Дан Града, те истакао да га се посебно дојмила појединачна Шестоаприлска награда Града Сарајева коју је добио европски, свјетски умјетник, бх. сликар Сафет Зец.