U okviru Trećeg dana nacionalnih manjina održat će se panel diskusija „Položaj i problemi nacionalnih manjina u gradu Sarajevu“

Treći dan nacionalnih manjina, u okviru kojeg će biti organizirana panel diskusija na temu „Položaj i problemi nacionalnih manjina u gradu Sarajevu“, održat će se  u srijedu, 04. studenoga u gradskoj Vijećnici s početkom u 11.00 sati. U fokusu interesa sudionika panel diskusije bit će pitanja opstanka nacionalnih manjina, s obzirom na probleme s kojima se oni suočavaju – pronalaženje odgovarajućeg prostora i financiranja udruge.

Grad Sarajevo ne odustaje od namjere da organizira Javni doček Nove 2016. godine

Izvršni odbor za pripremu i organizaciju dočeka Nove 2016. godine smatra da bi Grad Sarajevo i, pored teške financijske situacije u kojoj se našao ne svojom voljom, trebao organizirati središnji javni doček Nove godine. Izvršni odbor koji je danas zasjedao, također smatra da Grad Sarajevo treba da  bude lider ovog projekta s obzirom da već 15 godina zaredom uspješno organizira ovu manifestaciju. Članovi Odbora su se složili da bi trebalo pristupiti racionalizaciji programskog sadržaja dočeka Nove godine na otvorenom u odnosu na ranije, iz razloga što se ne mogu trošiti sredstva u proračunu kojih u ovom trenutku nema.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, poslije duge rasprave, nije usvojen rebalans Proračuna Grada Sarajeva za 2015. godinu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 30. sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, minutom šutnje, odalo počast preminulom Miloradu Kojoviću, dugogodišnjem bivšem tajniku Gradske uprave Grada Sarajeva. Gradski vijećnici su započeli sjednicu, usvajanjem Odluke o razrješenju članice Odbora za proračun i financije, stalnog radnog tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Također, usvojena je Odluka o izboru novog člana ovog radnog tijela.

Gradonačelnik Komšić u Vijećnici pozdravio sudionike 54. Sarajevskih dana poezije

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u gradskoj Vijećnici na ceremoniji svečanog otvaranja pozdravio sudionike 54. Sarajevskih dana poezije, manifestacije od značaja za Grad Sarajevo. Ovaj značajni međunarodni događaj u organizaciji Društva pisaca Bosne i Hercegovine održat će se od 27. do 31. listopada kada će biti zatvoren dodjelom priznanja Bosanski stećak. Okupit će više od 50 istaknutih bh. pjesnika, te najznačajnijih književnih stvaratelja iz regije, Europe i svijeta.

Gradonačelnik Komšić i potpredsjednik FBiH Dunović odali počast ubijenim civilima na Kazanima

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i dopredsjednik Federacije BiH Milan Dunović posjetili su danas lokalitet Kazana gdje su položili cvijeće i odali počast ubijenim civilima. Gradonačelnik Komšić podsjetio je da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva još 2012. donijelo Odluku da je spomen-obilježje na Kazanima od interesa za Grad, kao i odluku o mikrolokaciji gdje bi se spomenik podigao. „Sljedeći korak prema toj odluci je raspisati idejni natječaj za izradu spomen-obilježja, a nakon toga treba vidjeti kako će se financirati njegova izgradnja. Ono što je također važno je da se uradi pristupni put do ovog mjesta“, kazao je Komšić.

Gradonačelnik Komšić u Vijećnici pozdravio sudionike Drugog Kongresa neurokirurga jugoistočne Europe

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras je na svečanom koktelu u Vijećnici pozdravio sudionike Drugog Kongresa neurokirurga jugoistočne Europe, koji se u Sarajevu održava od 22. do 25. listopada u organizaciji Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su pomogli da se jedan ovako prestižan znanstveni skup realizira u našem gradu.

Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović u Zemaljskom muzeju ugostio predstavnike austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreis“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović pozdravio je danas u Zemaljskom muzeju višečlanu izaslanstvo austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreis“, predvođeno predsjednikom prof. dr. Josefom Hochtlom. Prijemu u Zemaljskom muzeju nazočio je i veleposlanik Republike Austrije u BiH, NJ.E. Martin Pammer. „Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas ugostim prvenstveno u Sarajevu, a posebice u Zemaljskom muzeju. Ova institucija nije za mene samo institucija kulture, povijesti, znanja i tradicije. Dio mog djetinjstva vezan je za sve ove zbirke, depoe i baštu, a kao srednjoškolac bio sam uključen u rad ovog muzeja, s obzirom da je moj otac bio zaposlen kao arheolog u ovoj instituciji“, kazao je zamjenik gradonačelnik Čović.

Čelnici Grada Sarajeva upriličili prijem za predsjednika Parlamenta Kantona Bern Marca Josta

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjedatelj Gradskog vijeća Suljo Agić primili su danas predsjednika Parlamenta Kantona Bern Marca Josta, koji je u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini i bh. prijestolnici. Prijem je upriličen kako bi se razgovaralo o mogućnostima buduće institucionalne, kulturne i sportske suradnje između Grada Sarajeva i Kantona Bern. S obzirom na interes koji je predsjednik Jost iskazao tijekom današnjeg susreta, gradonačelnik Komšić ga je upoznao s trenutnim ustavno-pravnim položajem Grada Sarajeva, mjerodavnostima i financiranjem Grada Sarajeva, kao i s odnosom Grada s općinama i Kantonom.

Stipendisti Programa MMF iz Sjedinjenih Američkih Država u posjeti Gradu Sarajevu

Dragana Solaković, pomoćnica gradonačelnika i Nedžad Fazlija, savjetnik gradonačelnika Sarajeva primili su danas stipendiste Programa MMF (Marshall Memorial Fellowship) iz Sjedinjenih Američkih Država, koji u sklopu studijskog putovanja, nakon posjete Srebrenici i Mostaru, borave u Sarajevu. Riječ je o ekspertima iz podru;ja politike, biznisa, kulture, medija i nevladinih organizacija. S obzirom na interes koji su tijekom današnjeg susreta iskazali američki stipendisti Programa MMF, predstavnici Grada Sarajeva su ih ukratko upoznali s trenutnim ustavno-pravnim položajem, mjerodavnostima i financiranjem Grada Sarajeva.