У оквиру Трећег дана националних мањина одржаће се панел дискусија „Положај и проблеми националних мањина у граду Сарајеву“

Трећи дан националних мањина, у оквиру којег ће бити организована панел дискусија на тему „Положај и проблеми националних мањина у граду Сарајеву“, одржаће се  у сриједу, 04. новембра у градској Вијећници са почетком у 11.00 часова. У фокусу интересовања учесника панел дискусије биће питања опстанка националних мањина, обзиром на проблеме са којима се они суочавају – проналажење адекватног простора и финансирања удружења. 

Град Сарајево не одустаје од намјере да организује Јавни дочек Нове 2016. године

Извршни одбор за припрему и организацију дочека Нове 2016. године сматра да би Град Сарајево и, поред тешке финансијске ситуације у којој се нашао не својом вољом, требао организовати централни јавни дочек Нове године. Извршни одбор који је данас засједао, такође сматра да Град Сарајево треба да  буде лидер овог пројекта обзиром да већ 15 година заредом успјешно организира ову манифестацију. Чланови Одбора су се сложили да би требало приступити рационализацији програмског садржаја дочека Нове године на отвореном у односу на раније, из разлога што се не могу трошити средства у буџету којих у овом тренутку нема.

На данашњој сједници Градског вијећа, послије дуге расправе, није усвојен ребаланс Буџета Града Сарајева за 2015. годину

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној 30. сједници, којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, минутом шутње, одало почаст преминулом Милораду Којовићу, дугогодишњем бившем секретару Градске управе Града Сарајева. Градски вијећници су започели сједницу, усвајањем Одлуке о разрјешењу чланице Одбора за буџет и финансије, сталног радног тијела Градског вијећа Града Сарајева. Такође, усвојена је Одлука о избору новог члана овог радног тијела.

Градоначелник Комшић у Вијећници поздравио учеснике 54. Сарајевских дана поезије

Градоначелник Сарајева Иво Комшић данас је у градској Вијећници на церемонији свечаног отварања поздравио учеснике 54. Сарајевских дана поезије, манифестације од значаја за Град Сарајево. Овај значајни међународни догађај у организацији Друштва писаца Босне и Херцеговине одржаће се од 27. до 31. октобра када ће бити затворен додјелом признања Босански стећак. Окупиће више од 50 истакнутих бх. пјесника, те најзначајнијих књижевних ствараоца из региона, Европе и свијета.

Градоначелник Комшић и потпредсједник ФБиХ Дуновић одали почаст убијеним цивилима на Казанима

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и потпредсједник Федерације БиХ Милан Дуновић посјетили су данас локалитет Казана гдје су положили цвијеће и одали почаст убијеним цивилима. Градоначелник Комшић подсјетио је да је Градско вијеће Града Сарајева још 2012. донијело Одлуку да је спомен-обиљежје на Казанима од интереса за Град, као и одлуку о микролокацији гдје би се споменик подигао. „Сљедећи корак према тој одлуци је расписати идејни конкурс за израду спомен-обиљежја, а након тога треба видјети како ће се финансирати његова изградња. Оно што је такође важно је да се уради приступни пут до овог мјеста", казао је Комшић.

Најава одржавања 30. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 28.10.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића, број 3/1.

За сједницу је  предложен сљедећи: ДНЕВНИ РЕД

Градоначелник Комшић у Вијећници поздравио учеснике Другог Конгреса неурохирурга југоисточне Европе

Градоначелник Сарајева Иво Комшић вечерас је на свечаном коктелу у Вијећници поздравио учеснике Другог Конгреса неурохирурга југоисточне Европе, који се у Сарајеву одржава од 22. до 25. октобра у организацији Клиничког центра Универзитета у Сарајеву. Градоначелник се захвалио свима који су помогли да се један овако престижан научни скуп реализује у нашем граду.

Замјеник градоначелника Ранко Човић у Земаљском музеју угостио представнике аустријске организације „Forchtensteiner Креис“

Замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић поздравио је данас у Земаљском музеју вишечлану делегацију аустријске организације „Forchtensteiner Креис“, предвођену предсједником проф. др. Јосефом Хоцхтлом. Пријему у Земаљском музеју присуствовао је и амбасадор Републике Аустрије у БиХ, Њ.Е. Мартин Памер. „Изузетно ми је задовољство да вас угостим првенствено у Сарајеву, а посебно у Земаљском музеју. Ова институција није за мене само институција културе, историје, знања и традиције. Дио мог дјетињства везан је за све ове збирке, депое и башту, а као средњошколац био сам укључен у рад овог музеја, обзиром да је мој отац био запослен као археолог у овој институцији“, казао је замјеник градоначелник Човић.

Челници Града Сарајева уприличили пријем за предсједника Парламента Кантона Берн Марка Јоста

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и предсједавајући Градског вијећа Суљо Агић примили су данас предсједника Парламента Кантона Берн Марка Јоста, који је у службеној посјети Босни и Херцеговини и бх. пријестолници. Пријем је уприличен како би се разговарало о могућностима будуће институционалне, културне и спортске сарадње између Града Сарајева и Кантона Берн. Обзиром на интересовање које је предсједник Јост исказао током данашњег сусрета, градоначелник Комшић га је упознао са тренутним уставно-правним положајем Града Сарајева, надлежностима и финансирањем Града Сарајева, као и са односом Града са општинама и Кантоном.

Стипендисти Програма ММФ из Сједињених Америчких Држава у посјети Граду Сарајеву

Драгана Солаковић, помоћница градоначелника и Неџад Фазлија, савјетник градоначелника Сарајева примили су данас стипендисте Програма ММФ (Маршал Мемориал Феловшип) из Сједињених Америчких Држава, који у склопу студијског путовања, након посјете Сребреници и Мостару, бораве у Сарајеву. Ријеч је о експертима из области политике, бизниса, културе, медија и невладиних организација. Обзиром на интересовања која су током данашњег сусрета исказали амерички стипендисти Програма ММФ, представници Града Сарајева су их укратко упознали с тренутним уставно-правним положајем, надлежностима и финансирањем Града Сарајева.