Gradonačelnik Komšić u Daytonu nazočio otvaranju trga Richarda Holbrookea u koji je ugrađen kameni fragment iz sarajevske Vijećnice

U sklopu posjete Daytonu povodom obilježavanja 20. godišnjice mirovnih pregovora, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je nazočio ceremoniji otvaranja trga u čast sjećanja na veleposlanika Richarda Holbrookea, istaknutog američkog diplomatu i mirovnog posrednika koji je imao presudnu ulogu u kreiranju i potpisivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Vrijedi istaknuti da je kameni fragment iz Vijećnice, koji je gradonačelnik Komšić u svibnju ove godine predao veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država u BiH NJ.E. Maureen Cormack, ugrađen u podzid Holbrooke-ovog trga u Daytonu.

Gradonačelnik Komšić s čelnicima Banja Luke, Mostara i Daytona potpisao Memorandum o razumijevanju

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić i savjetnica gradonačelnika Mila Eminović u višednevnoj su posjeti Daytonu povodom obilježavanja 20. godišnjice mirovnih pregovora, koji su vođeni u zračnoj bazi Wright Patterson, kraj ovog američkog grada. Izaslanstvo Sarajeva boravi u Daytonu na poziv ovog pobratimskog grada i Odbora za obilježavanje 20. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma. U sklopu programa posjete danas je u Daytonu upriličeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, kojeg su potpisali gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i gradonačelnica Daytona Nan Whaley.