Град Сарајево и градоначелник Комшић поздрављају усвајање измјена и допуна Закона о припадности јавних прихода у оба дома Парламента ФБиХ

Град Сарајево и градоначелник Иво Комшић поздравили су усвајање измјена и допуна Закона о припадности јавних прихода у ФБиХ у Заступничком и у Дому народа Парламента Федерације БиХ. На основу новог законског рјешења, којег је недавно утврдила Влада ФБиХ и упутила у парламентарну процедуру по хитном поступку, Град Сарајево се укључује у изравну расподјелу јавних прихода са јединственог рачуна Федерације Босне и Херцеговине.  

ЕОК потврдио: Сарајево и Источно Сарајево домаћини ЕYОF-а 2019. године

На 44. сједници Генералне скупштине Европског олимпијског комитета, која се одржава у Прагу (Чешка), званично је потврђена замјена домаћина Европског омладинског олимпијског фестивала 2017 који ће се одржати у граду Ерзуруму у Турској, док ће градови Сарајево и Источно Сарајево бити домаћини ЕYОF-а 2019. године. Великим напорима спортске дипломатије Олимпијског комитета БиХ предвођеним предсједником Маријаном Квесићем, потпредсједницима проф. др. Изетом Рађом и Синишом Кисићем као и генералним секретаром Саидом Фазлагићем, постигнут је успјех у замјени домаћина, те је овим пружена нова шанса градовима Сарајево и Источно Сарајево.

Градоначелник Комшић на Конференцији у Дејтону имао запажен говор на тему „Дејтонски споразум – наметнут и неправичан споразум“

У Дејтону је у склопу обиљежавања 20. годишњице од мировних преговора почела са радом дводневна Конференција под називом  „Дејтонски мировни споразум – 20 година“. На панел дискусији „Дејтонски мировни споразум – неиспричане приче о дипломатском подухвату: шта су били кључни елементи, могућности и запреке?“, градоначелник Комшић, као један од учесника преговора у Дејтону 1995. године, данас је имао запажени говор на тему „Дејтонски споразум – наметнут и неправичан споразум“. Градоначелник Комшић је своје обраћање почео ријечима да Дејтонски споразум није настао у Дејтону, он се овдје довршио и добио непримјерено име града у коме је одржана конференција.