Градоначелник Иво Комшић на Свечаној академији у Вијећници: Без институције главног града нема државе БиХ

Поводом обиљежавања Дана државности БиХ, у Свечаној сали Вијећнице, одржана је Заједничка свечана академија Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево, САБНОР-а БиХ и Фонда меморијала Кантона Сарајево. Пригодним говором поводом Дана државности БиХ присутним заступницима, вијећницима, дипломатском кору, представницима свих нивоа власти у земљи, те вјерског и културног живота у БиХ, као и осталим званицама обратио се градоначелник Сарајева Иво Комшић. Након интонирања химне БиХ у извођењу хора „Арт виво“, присутни су одали почаст свим нашим патриотима који су дали живот за Босну и Херцеговину и њен опстанак. 

Делегација Града Сарајева положила цвијеће и одала почаст погинулим бранитељима нашег града поводом Дана државности БиХ

Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, делегација Града Сарајева је заједно са делегацијама свих нивоа власти у земљи положила цвијеће и одала почаст погинулим бранитељима нашег града и земље. Градоначелник Иво Комшић са замјеником Ранком Човићем, предсједавајући Градског вијећа Суљо Агић са замјеницима Миром Лазовићем и Градимиром Гојером одали су почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје Вјечна ватра.

Градски вијећници размотрили Нацрт Одлуке о приступању изради Измјена и допуна РП „Градски центар Маријин Двор“ за локалитет Квадрант ,,Б“, те га упутили у јавну расправу

Градски вијећници су, при отварању 31. сједнице, којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, одали почаст убијеним припадницима Оружаних снага БиХ у терористичком нападу у Рајловцу. Рад Градског вијећа је почео усвајањем Одлуке о образовању Одбора за додјелу  „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2016. години. Предсједавајући Одбора је Мирослав Живановић, замјеник предсједавајућег Велија Катица, а чланови су: Градимир Гојер, Енес Хусејновић, Драго Јурић, Славен Ковачевић, Сања Лазар, Тарик Дрина, Игор Камочаји, Един Мустафић, Предраг Пухарић, Салих Селмановић и Џенана Златар.

Због одржавања Свечане академије поводом Дана државности БиХ измјена радног времена у Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да ће у сриједу, 25. новембра 2015., Вијећница бити отворена од 10.00 до 14.00 часова. Разлог томе је одржавање Заједничке свечана академије Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево, САБНОР-а БиХ и Фонда меморијала Кантона Сарајево у поводу 25. новембра, Дана државности БиХ.

Свечана академија поводом 25. новембра, Дана државности БиХ у Вијећници

Поводом обиљежавања Дана државности БиХ, у сриједу 25.11.2015. године, сa почетком  у 18.00 часова, у Свечаној сали Вијећнице, одржаће се Заједничка свечана академија Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина Кантона Сарајево, САБНОР-а БиХ и Фонда меморијала Кантона Сарајево. У склопу Свечане академије предвиђено је пригодно обраћање градоначелника проф. др. Иве Комшића, премијера Кантона Сарајево Елмедина Конаковића, те предсједника САБНОР-а БиХ, др. Бакира Накаша. 

Делегација Града Сарајева положиће цвијеће и одати почаст погинулим бранитељима нашег града поводом Дана државности БиХ

Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, у сриједу 25.11.2015. године, делегација Града Сарајева на челу са градоначелником Ивом Комшићем положиће цвијеће и одати почаст погинулим бранитељима нашег града:

Најава одржавања 31. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 31. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у уторак 24.11.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића, број 3/1. За сједницу је предложен сљедећи:
ДНЕВНИ РЕД

Град Сарајево и градоначелник Комшић поздрављају усвајање измјена и допуна Закона о припадности јавних прихода у оба дома Парламента ФБиХ

Град Сарајево и градоначелник Иво Комшић поздравили су усвајање измјена и допуна Закона о припадности јавних прихода у ФБиХ у Заступничком и у Дому народа Парламента Федерације БиХ. На основу новог законског рјешења, којег је недавно утврдила Влада ФБиХ и упутила у парламентарну процедуру по хитном поступку, Град Сарајево се укључује у изравну расподјелу јавних прихода са јединственог рачуна Федерације Босне и Херцеговине.  

ЕОК потврдио: Сарајево и Источно Сарајево домаћини ЕYОF-а 2019. године

На 44. сједници Генералне скупштине Европског олимпијског комитета, која се одржава у Прагу (Чешка), званично је потврђена замјена домаћина Европског омладинског олимпијског фестивала 2017 који ће се одржати у граду Ерзуруму у Турској, док ће градови Сарајево и Источно Сарајево бити домаћини ЕYОF-а 2019. године. Великим напорима спортске дипломатије Олимпијског комитета БиХ предвођеним предсједником Маријаном Квесићем, потпредсједницима проф. др. Изетом Рађом и Синишом Кисићем као и генералним секретаром Саидом Фазлагићем, постигнут је успјех у замјени домаћина, те је овим пружена нова шанса градовима Сарајево и Источно Сарајево.

Градоначелник Комшић на Конференцији у Дејтону имао запажен говор на тему „Дејтонски споразум – наметнут и неправичан споразум“

У Дејтону је у склопу обиљежавања 20. годишњице од мировних преговора почела са радом дводневна Конференција под називом  „Дејтонски мировни споразум – 20 година“. На панел дискусији „Дејтонски мировни споразум – неиспричане приче о дипломатском подухвату: шта су били кључни елементи, могућности и запреке?“, градоначелник Комшић, као један од учесника преговора у Дејтону 1995. године, данас је имао запажени говор на тему „Дејтонски споразум – наметнут и неправичан споразум“. Градоначелник Комшић је своје обраћање почео ријечима да Дејтонски споразум није настао у Дејтону, он се овдје довршио и добио непримјерено име града у коме је одржана конференција.