Градоначелник Комшић примио у наступну посјету амбасадорицу Народне Републике Кине у БиХ

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас у наступну посјету амбасадорицу Народне Републике Кине у БиХ, Њ.Е. Чен Бо, којој је пожелио успјешан дипломатски мандат у нашој земљи. Саговорници су оцијенили да постоје велики потенцијали за успостављањем конкретних облика сарадње Сарајева са кинеским градовима у области туризма, културе и високог образовања. 

Градоначелнику Комшићу уручен цертификат о обореном Гинисовом рекорду у најдужој линији бициклиста на свијету

Предсједник Бициклистичког савеза БиХ, Златко Бербић, уручио је данас градоначелнику Сарајева Иви Комшићу цертификат о обореном Гинисовом рекорду у најдужој линији бициклиста на свијету. Рекорд је оборен у оквиру бициклистичке трке „Сарајево Гранд Прих 2015“ одржане у јуну прошле године чији су домаћини били градови Сарајево и Источно Сарајево. „Желим се захвалити градоначелнику Комшићу и Граду Сарајеву што су својом подршком омогућили бициклистима да поводом 20. година од Дејтона оборе Гинисов рекорд“, истакао је Бербић, те додао да је на старт трке испред зграде Скупштине Града Источно Сарајево пристигло око 1.300 регистрованих полазника, да би на крају, скупина од 984 бициклиста рекреативца дошла на циљ испред Сарајево Сити Центра и оборила рекорд.

Делегација Града Сарајева у Инсбруку поводом одржавања Међународних дјечјих зимских игара Инсбрук 2016.

На позив градоначелнице Инсбрука Кристине Опитз Плорер, делегација Града Сарајева предвођена замјеником  градоначелника Сарајева, Абдулахом Скаком боравила је у вишедневној посјети овом аустријском побратимском граду. Делегацију су сачињавали млади спортисти и тренери: 12 такмичара и такмичарки од 13 до 15 година који су  у дисциплинама алпско скијање, скијашко трчање и биатлон учествовали на 7. Међународним дјечјим зимским играма Инсбрук 2016. (ICWG 2016). У марту 2015. године, делегација Инсбрука боравила је у посјети Граду Сарајеву у оквиру обиљежавања 35 година партнерских и пријатељских веза Сарајева и Инсбрука. Током тог сусрета, Град Инсбрук изразио је спремност да подржи припреме и организацију ЕYОF-а.