Градоначелник Комшић упутио писмо сућути у поводу смрти сарајевског олимпијског побједника Била Џонсона

Поводом смрти америчког скијаша Била Џонсона, олимпијског побједника у спусту из Сарајева 1984. године, градоначелник Сарајева Иво Комшић упутио је писмо сућути амбасадорици Сједињених Америчких Држава у БиХ, Њ.Е. Морен Е. Кормак и породици Џонсон. „Сарајево и Бил ће заувијек остати повезани успјехом. Бил је на Олимпијади у Сарајеву 1984. године постао први амерички скијаш који се окитио златном медаљом у спусту. Сарајево је, са друге стране, те године организовало најуспјешније зимске олимпијске игре до тада. Ова два врхунска успјеха Човјека и Града, везала су их и послије Сарајевске олимпијаде. Нажалост, Бил је доживио тешку несрећу у спорту који је највише волио, а Сарајево страшну четверогодишњу голготу.

Обиљежена тужна годишњица убиства шестеро дјеце у улици Босанска

У улици Босанска код броја 4, у “Ц” фази насеља Алипашино поље, у Општини Нови Град, данас је, полагањем цвијећа и одавањем почасти, обиљежена тужна годишњица убиства шестеро дјеце. Тим поводом, у име Града Сарајева, градски вијећници Енес Хусејновић и Вернес Ћосић одали су почаст и положили цвијеће на мјесто страдања. Цвијеће је положио и  градски вијећник, представник Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995, те вијећник Општинског вијећа Стари Град Алија Хоџић. На том мјесту је, 22. јануара 1994. године, од експлозивног дејства три минобацачке гранате испаљене са агресорских положаја, убијено шестеро дјеце, а шестеро их је рањено, док су се санкали.

Прес конференција градоначелника Комшића о финансирању градских капиталних пројеката предвиђени Нацртом Буџета Града Сарајева за 2016. годину

Градоначелник Сарајева Иво Комшић са замјеником Абдулахом Скаком и помоћницом за финансије, Амелом Коловрат, у понедјељак 25.01.2016. године у 11.00 часова, одржаће прес конференцију, како би јавност упознали с износом средстава предвиђеним Нацртом Буџета Града Сарајева за 2016. годину за реализацију градских капиталних пројеката:  наставак изградње градске бициклистичке стазе, ревитализација  Требевићке жичаре, пројектовање и израда сигнализације за слијепа и остала инвалидна лица, пројектовање и санација фасада, одржавање и уређење водотокова на подручју града, ЕYОФ 2019., стипендирање дјеце из социјално угрожених породица, финансирање јавних кухиња у граду и др.