Обиљежена 22. годишњица убиства наших суграђана у улици Ослободилаца Сарајева

Полагањем цвијећа, учењем Фатихе и минутом шутње данас је у Сарајеву, у улици Ослободилаца Сарајева, обиљежена годишњица убиства девет  наших суграђана и рањавања 16 цивила. Тим поводом, у име Града Сарајева, градски вијећници Хасан Хиџић, Јасмин Смијечанин и Енес Хусејновић  одали су почаст и положили цвијеће на мјесто страдања. Полагању цвијећа присуствовале су и породице и пријатељи убијених.

Савјет министара БиХ издвојиће 1,9 милиона КМ за ЕYОF 2019.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и његов замјеник Абдулах Скака сусрели  су се данас са Адилом Османовићем, министром цивилних послова БиХ. Састанак је иницирао градоначелник Комшић како би разговарали о активностима везаним за ефикасну организацију Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF 2019). Према ријечима министра Османовића, Савјет министара БиХ је одлучило да у наредне четири године издвоји 1,9 милиона КМ за овај најзначајнији спортски догађај након Зимских олимпијских игара 1984. године у Сарајеву.

Обиљежавање 5. фебруара – Дана сјећања на страдале грађане Сарајева

У поводу обиљежавања 5. фебруара – Дана сјећања на све страдале грађане Сарајева у периоду опсаде Сарајева 1992.-1995. године, у петак 05.02.2015. године, са почетком у 10.30 часова одржаће се Заједничка комеморативна сједница Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина КС у Народном позоришту.

Градоначелник Комшић примио представнике Мреже ЛИКЕ – Удружења европских градова и регија за културу

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је представнике Мреже ЛИКЕ – Удружења европских градова и регија за културу, учеснике „Le Rendez-vous de Sarajevo“, који се ових дана одржава у бх. пријестолници, у организацији Мреже ЛИКЕ, Француског института у БиХ и УНЕСЦО-а. Делегацију су предводили предсједник Мреже Михаел Моглиа и пројект менаџер Бенедикт Ридент, као и представници Француског института у БиХ, Донато Ђулијани и Нермина Халкић.