Одбор утврдио приједлоге за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години

Одбор за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години, данас је, на својој сједници, утврдио приједлоге за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години и упутио их Градском вијећу Града Сарајева на разматрање и коначно одлучивање. Током 2015. године, на иницијативу Одбора за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2015. години, а везано за приједлоге и сугестије Одбора и Комисије за избор и именовања, на приједлог Градоначелника, Градско вијеће је усвојило Измјене и допуне Одлуке о начину и условима додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева“, те је пречишћени текст Одлуке објављен у „Службеним новинама Кантона Сарајево“, број 48/15.

Данас је пуних 20 година откад је званично окончана опсада Сарајева

Прошле су тачно двије деценије од краја пакла, на данашњи дан окончана је опсада Сарајева. Сарајево је издржало најдужу опсаду у модерној хисторији човјечанства која је трајала 1.425 дана. Опсада Сарајева била је једна од најдужих опсада једног главног града икада. Трајала је од 5. априла 1992. до 29. фебруара 1996. године. За вријеме опсаде на град је у једном дану испаљено просјечно 329 граната, гориле су куће, зграде, болнице, институције, стадиони, вјерски објекти, спортске дворане, школе, вртићи… а страдало је 11.541 цивила, укључујући и 1.500 дјеце. 

Због програма обиљежавања Дана независности БиХ, 1. марта нема посјета Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да у уторак 1. марта 2016. у сарајевској Вијећници неће бити посјета. Разлог томе је одржавање Свечане академије коју организују Градско вијеће Града Сарајева, Скупштина Кантона Сарајево, Форум парламентараца БиХ 1990 и општинска вијећа општина у Кантону Сарајево поводом Дана независности Босне и Херцеговине.

Заједничка Свечана академија у поводу 1. марта – Дана независности БиХ у Вијећници

У уторак, 01.03.2016. у 11.00 сати, у аули Вијећнице, у поводу 1. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, одржаће се заједничка Свечана академија, коју организују Градско вијеће Града Сарајева, Скупштина Кантона Сарајево, Форум парламентараца БиХ 1990 и општинска вијећа општина у Кантону Сарајево. Предсједник Форума парламентараца БиХ 1990. и предсједник бивше скупштине РБиХ која је изгласала Декларацију о независности Миро Лазовић, обратиће се пригодним говором на заједничкој Свечаној академији заступницима, вијећницима, дипломатском кору и представницима свих нивоа власти у земљи.

Протокол обиљежавања 1. марта – Дана независности Босне и Херцеговине

Поводом 1. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, челници Градског вијећа и Градске управе Града Сарајева, заједно ће са представницима Кантона Сарајево, Форума парламентараца БиХ 1990 и опћинских вијећа опћина у Кантону Сарајево, у уторак 01.03.2016. године, положити цвијеће и одати почаст на:

Јавна трибина: Основна концепција РП „Рајловац III”

Јавна трибина о Основној концепцији Регулационог плана „Рајловац III“ одржаће се у сриједу, 02.03.2016. године у 17.00 часова у сали Општинског вијећа Општине Нови Град, улица Булевар Меше Селимовића, број 97. Презентацију ће извршити носилац израде – Завод за планирање развоја Кантона Сарајево.

Замјеник градоначелника Скака честитао сарајевским полицајцима на освојеном другом мјесту у малом ногомету у Пољској

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака честитао је сарајевским полицајцима који су на међународном полицијском турниру у малом ногомету, одржаном у Пољској од 10. до 13. фебруара, освојили друго мјесто, у конкуренцији од 48 екипа из цијеле Европе. „Овим успјехом ви сте на најбољи начин промовисали како бх. спорт, тако и град Сарајево и државу Босну и Херцеговину“, истакао је замјеник градоначелника Скака, уприличивши данас пријем за Муамера Клину, Мирзу Селимовића и Суада Гушића, чланове Интернационалне полицијске асоцијације – ИПА-е БиХ, Секција Сарајево. Ову асоцијацију у име БиХ огранка чине припадници Дирекције за координацију полицијских тијела ФМУП-а, МУП-а Кантона Сарајево и Службе за послове са странцима.

На данашњој сједници Градског вијећа усвојен Регулациони план „Стамбена зона Шип“

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној 35. сједници, којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, усвојило Одлуку о разрјешењу чланице Комисије за споменике, те члана Одбора за информатику и телематику, сталних радних тијела Градског вијећа Града Сарајева. Такође, усвојена је Одлука о избору нових чланова ових радних тијела. Даљи рад Градског вијећа је настављен усвајањем Одлуке о постављању спомен плоче Мишић Самиру, као спомен обиљежја од значаја за Град Сарајево у кругу Полицијске академије на Врацама.

Челници Града Сарајева посјетили реису-л-улему Кавазаовића

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака и предсједавајући Градског вијећа Суљо Агић посјетили су данас реису-л-улему Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеина еф. Кавазовића. На састанку је разговарано о актуелним друштвеним приликама у главном граду Босне и Херцеговине, а између осталог, и о сигурносној ситуацији у Сарајеву.  Челници Града Сарајева оштро су осудили застрашујуће пријетње упућене реису Кавазовићу, те нагласили да оне никада неће имати погодно тло у граду Сарајеву.

Најава одржавања 35. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 35. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 24.02.2016. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића, број 3/1.За сједницу је предложен сљедећи: