Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić u Vijećnici će upriličiti prijem dobrodošlice sudionicima 7. Sarajevo Business Foruma

U utorak 3. svibnja u 20.00 sati u Vijećnici, gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić će u ime Grada Sarajeva upriličiti prijem dobrodošlice sudionicima 7. međunarodnog Sarajevo Business Foruma. Tom prigodom Komšić će uručiti Medaljon Grada Sarajeva istaknutim sudionicima Foruma u znak zahvalnosti za potporu razvoju ekonomije, trgovine i poduzetništva, kao i za poticaj investicijskog okruženja u Sarajevu, BiH i regiji.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić čestitao Vaskrs

Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva izrazio zadovoljstvo što sa sugrađanima pravoslavcima može podijeliti radost vaskrsnih praznika. „U to ime, svećenstvu i svim pravoslavcima u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, upućujem najiskrenije čestitke sa iskrenim željama da Vaskrs provedu ispunjeni mirom, zdravljem, promicanjem svakog dobra i vjerom u sretnije i uspješnije sutra“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.

Službena posjeta Zagrebu: Zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka na sastanku s gradonačelnikom Bandićem

Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva u posjeti je Zagrebu povodom obilježavanja 100. godišnjice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj. U sklopu službene posjete, zamjenik Skaka se sastao s Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba, a glavna tema razgovora bila je unapređenje suradnje glavnih gradova, posebice u području kulture. Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Europe je u suradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većem kvalitetu života njihovih građana, zaključeno je na sastanku između Bandića i Skake.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić poziva najmlađe sugrađane na koncert zagrebačkog dječjeg zbora „Klinci s Ribnjaka“ 4. svibnja u Domu mladih

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić poklanja našim najmlađim sugrađanima koncert zagrebačkog dječjeg zbora „Klinci s Ribnjaka“, koji će se održati u srijedu, 4. svibnja u 17.00 sati u Domu mladih na Skenderiji. Uz poznate hrvatske pjevače, nastupit će Adnan i Tarik, mladi pjevači iz Sarajeva, koji su popularnost stekli sudjelujuću na showu X Factor.  Pozivamo djecu Sarajeva da nazoče ovom glazbenom događaju i tako doprinesu veseloj i drugarskoj atmosferi u Dancing dvorani Doma mladih. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Gradski vijećnici usvojili Odluku o davanju suglasnosti na osnivanje prava građenja na nekretnini u vlasništvu Općine Stari Grad Sarajevo, u korist Grada Sarajeva,s ciljem realizacije Projekta „Revitalizacija Trebevićke žičare“

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, gradski vijećnici nisu usvojili Odluku o razrješenju određenih članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva, nakon čega nije razmatrana Odluka o izboru novih članova ovih radnih tijela. Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o spomenicima od značaja za Grad Sarajevo, kako bi se prevladale određene teškoće s kojima se Povjerenstvo za spomenike Gradskog vijeća Grada Sarajeva susretalo u svom dosadašnjem radu.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić pozdravio otvaranje Roditeljske kuće

Današnjoj ceremoniji svečanog otvorenja Roditeljske kuće, namijenjene za smještaj djece oboljele od raka i njihovih obitelji koji dolaze iz drugih kantona izvan Sarajevskog, nazočio je i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. U izjavi za medije prof. Komšić izrazio je zadovoljstvo zbog otvorenja Roditeljske kuće čime je omogućeno roditeljima da budu tijekom liječenja sa svojom djecom što znatno utječe na njihov oporavak i ozdravljenje.