Zamjenik gradonačelnika Skaka primio višečlano izaslanstvo pobratimskog grada Friedrichshafena

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka danas je u prostorijama Gradske uprave upriličio prijem za građane njemačkog grada Friedrichshafena, koji predvođeni zamjenikom gradonačelnika i gradskim vijećnikom dr. Wolfgangom Siggom, borave u Sarajevu i BiH u sklopu studijskog putovanja. Zamjenik gradonačelnika Skaka izrazio je zadovoljstvo što je Grad Sarajevo prvi grad s kojim je Friedrichshafen prije 54 godine uspostavio pobratimske odnose koji su i dalje vrlo intenzivni zahvaljujući obostranoj predanosti i iskrenoj volji građana oba grada.

Gradimir Gojer na otvaranju Paviljona na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture u Veneciji

Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer nazočio je na 15. međunarodnoj izložbi arhitekture – Venecijanskom bijenalu u okviru koje je, izložbom „Sarajevo Now: People’s Museum“, a u sklopu Projekta „Reactivate Sarajevo“ predstavljen i Povijesni muzej Bosne i Hercegovine. Na izložbi su, između ostalog, predstavljene fotografije Jima Marshalla koje svjedoče o transformaciji Sarajeva, ilustracije svakodnevnog života i detalja Sarajeva autorice Charlie Koolhaas i fotografije Povijesnog muzeja BiH autora Daniela Schwartza.

U Vijećnici zamjenik gradonačelnika Skaka u ime Grada Sarajeva poželio dobrodošlicu sudionicima Samita lokalnih vlasti Europe i Azije

U dvorani Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je prijem za gradonačelnike i načelnike iz 15 država Europe i Azije, koji su sudjelovati u radu Samita lokalnih vlasti Europe i Azije, članica Unije općina TDBB-a (Unija država turskog svijeta), koji se prvi put organizira u BiH. Osvrnuvši se ukratko na historijat Vijećnice, zamjenik gradonačelnika Skaka je kazao da Vijećnica ove godine obilježava 120 godina od kada je izgrađena i predana gradskoj općini na korištenje.

Zamjenik gradonačelnika Skaka danas u Vijećnici ugostio generalnog direktora Islamske organizacije za obrazovanje, znanost i kulturu – ISESCO

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka bio je danas u Vijećnici domaćin generalnom direktoru Islamske organizacije za obrazovanje, znanost i kulturu – ISESCO dr. Abdulaazizu Othmanu Altwajiriu. Tijekom posjete jednom od najznačajnijih simbola grada Sarajeva, zamjenik gradonačelnika Skaka je direktora organizacije ISESCO upoznao sa samim historijatom Vijećnice kao i procesom  njene obnove koji je trajao 18 godina. Dr. Altwajiri je izrazio oduševljenje samim izgledom ovog arhitektonskog dragulja, posebno aulom, Svečanom i dvoranom Gradskog vijeća.

Zamjenik gradonačelnika Skaka u Vijećnici bio domaćin poslovnoj eminenciji regije, sudionicima Samita 100 biznis lidera

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe okupio je u Sarajevu od 27. do 30. svibnja najeminentnije poslovne lidere iz regije uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu. Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ održan je zajedno s Brdo Brijuni procesom, koji je okupio političku eminenciju jugoistočne i središnje Europe. Grad Sarajevo je podržao ovaj skup organizirajući Gala večeru prvog dana Samita u Vijećnici. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je tom prigodom poželio dobrodošlicu i ugostio poslovnu eminenciju regije.

U fokusu susreta Abdulaha Skake i Kadira Topbaşa organiziranje manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“

Na poziv gradonačelnika Grada Istanbula Kadira Topbaşa, zamjenik gradonačelnika Sarajeva  Abdulah Skaka sudjelovao je na Panel konferenciji pod nazivom „Odgovor gradova na problem migracija“, organiziranoj za gradonačelnike iz Europe i svijeta u sklopu Svjetskog humanitarnog skupa u Istanbulu. Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas na posebno organiziranom bilateralnom susretu primio je zamjenika gradonačelnika Skaku, tijekom kojeg su razgovarali o budućoj suradnji Sarajeva i Istanbula.

Izaslanstvo Grada Sarajeva odalo počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija

Gradonačelnik Ivo Komšić s gradskim vijećnicima Edinom Latif, Velijom Katicom i Suvadom Kerlom, u ime Grada Sarajeva, danas je položio cvijeće i odao počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija. Na tom mjestu je prije 24 godine, uslijed rasprskavajućeg djelovanja minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za kruh.

Izaslanstvo Grada Sarajeva odat će počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija

U petak 27.05.2016. godine u 10.00 sati, gradonačelnik Ivo Komšić s gradskim vijećnicima: Edinom Latif, Velijom Katicom i Suvadom Kerlom, u ime Grada Sarajeva odat će počast i položiti cvijeće na mjesto masakra u ulici Ferhadija između brojeva pet i 12. Na tom mjestu je prije 24 godine, uslijed rasprskavajućeg djelovanja minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za kruh.

Grad Sarajevo sa 80.000 KM podržao vjerske zajednice i crkve

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu s predstavnicima vjerskih zajednica i crkava: Islamske vjerske zajednice i Židovske općine, te Katoličke i Pravoslavne crkve. Ceremoniji potpisivanja ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka i pomoćnica gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Dragana Solaković.