Čestitka gradonačelnika Komšića i njegovog zamjenika Skake povodom nove školske godine

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i njegov zamjenik Abdulah Skaka poželjeli su sretan početak nove školske godine. Čelnici Grada su učenicima poručili da budu prepoznatljivi i kreativni, vječni istraživači za novim znanjima i vještinama, ali da uvijek ostave dovoljno vremena za igru i druženje s prijateljima. „Želimo da znate da mi vjerujemo u vas. Pokrenite svoju mladalačku energiju i usmjerite je ka stjecanju znanja, jer i obrazovanjem možemo graditi još bolje, ljepše naše Sarajevo i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu“.

Grad Sarajevo se pridružio inicijativi prijateljskog mađarskog grada Pečuha

Na inicijativu gradonačelnika prijateljskog mađarskog grada Pečuha, Pavaa Zsolta, na sarajevskoj Vijećnici je bila istaknuta mađarska zastava s izrezanim simbolima u sredini u spomen na Mađarsku revoluciju 1956. godine. Prema riječima gradonačelnika Zsolta, ova zastava predstavlja suverenost, slobodu i neovisnost Mađarske. Time se i Grad Sarajevo, istaknuo je gradonačelnik Ivo Komšić u pismu upućenom gradonačelniku Pečuha, pridružio pobratimima i partnerima Grada Pečuha, koji ove godine zajedno sa svim stanovnicima Mađarske, obilježava 60. godišnjicu ustanka u borbi za liberalizaciju mađarskog društva.

Grad Sarajevo s Kantonom i Federacijom, uputit će Skoplju pomoć

U znak suosjećanja, solidarnosti i potpore s partnerskim gradom Skopljem, Grad Sarajevo je pokrenuo inicijativu da se uputi pomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile Makedoniju. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je u suradnji s premijerima Vlade Federacije BiH i Kantona Sarajevo, Fadilom Novalićem i Elmedinom Konakovićem dogovorio pomoć. Tim povodom je Gradska uprava održala sastanke s mjerodavnim institucijama Federacije BiH i Kantona Sarajevo kako bi dogovorili slanje pomoći, u prvom redu tehničke potpore za čišćenje ulica i kućanstava, pumpi visokog pritiska za ispumpavanje mulja i vatrogasna vozila.

Zamjenik gradonačelnika Skaka na prijateljskoj večeri sa saudijskim princem Salmanom zainteresiranim za investiranje u BiH

Saudijski princ Salman bin Abdulaziz bin Salman el-Saud sastao se sinoć sa bh. zvaničnicima i privrednicima na večeri u jednom sarajevskom restoranu, kako bi razgovarali o mogućoj suradnji. Prijateljskoj večeri nazočio je i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka. Tijekom sastanka bilo je riječi o investicijama i o potencijalnim mogućnostima suradnje i ulaganja gospodarstvenika iz Saudijske Arabije kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji.

Zamjenik gradonačelnika Skaka i kantonalni premijer Konaković posjetili gradonačelnika Istanbula Kadira Topbaša

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je zajedno s premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem boravio u zvaničnoj posjeti gradu Istanbulu gdje se sastao s gradonačelnikom Istanbula Kadirom Topbašom. Ovo je bila prilika da se nastave dogovori o međusobnoj suradnji te još jednom uputi zahvalnost za pomoć i podršku koju Istanbul pruža Sarajevu. Zamjenik gradonačelnika Skaka se zahvalio Upravi i prijateljskom narodu Istanbula na donaciji od 30 funkcionalnih i kvalitetnih „mercedesovih“ autobusa, koji su tijekom protekle dvije godine isporučili sarajevskom kantonalnom poduzeću GRAS.