Честитка градоначелника Комшића и његовог замјеника Скаке у поводу нове школске године

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и његов замјеник Абдулах Скака пожељели су сретан почетак нове школске године. Челници Града су ђацима поручили да буду препознатљиви и креативни, вјечни истраживачи за новим знањима и вјештинама, али да увијек оставе довољно времена за игру и дружење са пријатељима. „Желимо да знате да ми вјерујемо у вас. Покрените своју младалачку енергију и усмјерите је ка стицању знања, јер и образовањем можемо градити још боље, љепше наше Сарајево и нашу домовину Босну и Херцеговину“.

Град Сарајево се придружио иницијативи пријатељског мађарског града Печуха

На иницијативу градоначелника пријатељског мађарског града Печуха, Паваа Зсолта, на сарајевској Вијећници је била истакнута мађарска застава с изрезаним симболима у средини у спомен на Мађарску револуцију 1956. године. Према ријечима градоначелника Зсолта, ова застава представља сувереност, слободу и независност Мађарске. Тиме се и Град Сарајево, истакнуо је градоначелник Иво Комшић у писму упућеном градоначелнику Печуха, придружио побратимима и партнерима Града Печуха, који ове године заједно са свим становницима Мађарске, обиљежава 60. годишњицу устанка у борби за либерализацију мађарског друштва.

Град Сарајево с Кантоном и Федерацијом, упутиће Скопљу помоћ

У знак суосјећања, солидарности и подршке са партнерским градом Скопљем, Град Сарајево је покренуо иницијативу да се упути помоћ у санирању посљедица катастрофалних поплава које су недавно задесиле Македонију. Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака је у сарадњи с премијерима Владе Федерације БиХ и Кантона Сарајево, Фадилом Новалићем и Елмедином Конаковићем договорио помоћ. Тим поводом је Градска управа одржала састанке са надлежним институцијама Федерације БиХ и Кантона Сарајево како би договорили слање помоћи, у првом реду техничке подршке за чишћење улица и домаћинстава, пумпи високог притиска за испумпавање муља и ватрогасна возила.

Доградоначелник Скака на пријатељској вечери са саудијским принцом Салманом заинтересираним за инвестирање у БиХ

Саудијски принц Салман бин Абдулазиз бин Салман ел-Сауд састао се синоћ са бх. званичницима и привредницима на вечери у једном сарајевском ресторану, како би разговарали о могућој сарадњи. Пријатељској вечери присусутвао је и замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака. Током састанка било је ријечи о инвестицијама и о потенцијалним могућностима сарадње и улагања привредника из Саудијске Арабије како у Босни и Херцеговини тако и у региону. 

Замјеник градоначелника Скака и кантонални премијер Конаковић посјетили градоначелника Истанбула Кадира Топбаша

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака је заједно са премијером Кантона Сарајево Елмедином Конаковићем боравио у званичној посјети граду Истанбулу гдје се састао са градоначелником Истанбула Кадиром Топбашом. Ово је била прилика да се наставе договори о међусобној сарадњи те још једном упути захвалност за помоћ и подршку коју Истанбул пружа Сарајеву. Доградоначелник Скака се захвалио Управи и пријатељском народу Истанбула на донацији од 30 функционалних и квалитетних „мерцедесових“ аутобуса, који су током протекле двије године испоручили сарајевском кантоналном предузећу ГРАС.