Otvoren 34. Međunarodni sajam namještaja „Interio“

Današnjem otvaranju 34. Međunarodnog sajmu namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te prateće industrije „Interio“ u Sarajevu prisusutvovao je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je izrazio zadovoljstvo što je Centar Skenderija organizacijom ovog sajma uspio vratiti glavni grad Bosne i Hercegovine u fokus zbivanja. „Iskreno se nadam da će ovakvi i slični sajmovi unaprijediti i turističku ponudu Sarajeva“, kazao je Skaka.

101545

Na ovom sajmu svoj proizvodni asortiman predstavit će kompanije iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Također, u toku sajma će biti prezentovani radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo istakao je da sajam „Interio“ na prostoru od 2.500 m2 posjetiocima pruža priliku da se na jednom mjestu uvjere u potencijal koji BiH ima u segmentu drvne industrije. „ Planiramo renovirati sajamski prostor tako da do 2020. godine izlažemo na 10.000 m2“, naglasio je Kapo.

101546

U okviru stručno-edukativnog programa, organizirana su predavanja na temu: „Napredni certificirani studij: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta“, u organizaciji Centra za specijalističke edukacije „Format“; i „Zaštita industrijskog dizajna pred Institutom za intelektualno vlasništvo“ u organizaciji Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

101547

Međunarodni sajam „Interio“ održat će se do 19.03.2017, uz podršku Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede KS. Ulaz je slobodan od 10.00 do 19.00 sati, a svi posjetioci sajma mogu učestvovati u nagradnoj igri koju organizuje Centar „Skenderija“ u saradnji sa izlagačima B.K. Linea Trade, Cube d.o.o., Minalli d.o.o. i Zart d.o.o.