Crnogorac i Hodžićeva najbolji strijelci na XV šestoaprilskom turniru u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

Povodom Dana grada Sarajeva danas je na streljani Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“/„Zetra“ održan XV jubilarni šestoaprilski turnir u streljaštvu invalidnih lica u gađanju iz zračne, serijske i standardne puške. Turnir je otvorila i strijelcima poželjela mirnu ruku i izoštreno oko, Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

????????????????????????????????????

Na turniru je učestvovalo 100 strijelaca: 16 muških i šest ženskih ekipa iz svih krajeva naše zemlje.

„Za ovo takmičenje posebno sam se pripremao i zato sam očekivao dobar plasman. Drago mi je što sam osvojio zlatnu medalju. Organizacija takmičenja bila je na visokom nivou“, rekao je Zdravko Crnogorac iz Bijeljine koji je sa osvojenih 187 krugova, bio najbolji strijelac u konkurenciji muškaraca. Kod žena prva je Alma Hodžić iz Živinica sa osvojena 173 kruga.

????????????????????????????????????

Pokrovitelj turnira je Grad Sarajevo. Prema riječima organizatora Streljačkog saveza osoba s invaliditetom FBiH, bilo je ovo jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja naših strijelaca koji su postigli zavidne rezultate. Posebno raduje podatak da je na turniru učestvovalo najviše mladih strijelaca koji su potvrdili dobru formu i postigli sjajan uspjeh.

Postignuti rezultati:

ekipnomuškarci: 1. mjesto SKOSI Maglaj – 549 kruga; 2. mjesto SKI Orao Bijeljina – 540 krugova; 3. mjesto SIK Tuzla – 531 krug.

????????????????????????????????????

pojedinačnomuškarci: 1. mjesto Zdravko Crnogorac (Bijeljina) – 187 krugova; 2. mjesto Fikret Smajlović (Maglaj) – 186 krugova; 3. mjesto Šaban Fatić (Sarajevo) – 183 kruga…

 ekipno – žene: 1. mjesto SSK Konjuh Živinice – 482 kruga; 2. mjesto SKOSI Maglaj – 468 krugova; 3. mjesto SIK Tuzla – 420 krugova…

????????????????????????????????????

pojedinačno – žene: 1. mjesto Alma Hodžić (Živinice) – 173 kruga; 2. mjesto Hasna Hamzić (Maglaj) – 171 krug; 3. mjesto Kadira Nukić (Tuzla) – 167 krugova…

U gađanju standardnom puškommeđunarodni program, najbolji strijelci su: Velezar Šurbat – 626,8, Fadil Badnjević 614,6 i Ilijaz Crnica 606,3 kruga.

 

Čelnici Grada Sarajeva otvorili XVI Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2017.”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je zajedno sa zamjenikom Milanom Trivićem Sarajeva svečano otvorio  XVI Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2017.” na Olimpijskom bazenu Otoka povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva.

Ovaj turnir tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a u organizaciji Plivačkog kluba “Bosna” i suorganizaciji JP “Olimpijski bazen Otoka”, te je certificiran za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti 2017. i  Olimpijske igre mladih koje se održavaju u Buenos Airesu 2018. godine.

Pored klubova iz naše zemlje, nastupili su klubovi iz Turske, Hrvatske, Crne Gore i Kosova, a na Mitingu je nastupilo 26. klubova sa preko 400. takmičara.

Povodom Dana grada Sarajeva održana Steleksijada 2017.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo Samim Konjicija danas su otvorili „Steleksijadu 2017.“, koja se održava povodom Dana grada Sarajeva. Svečanom otvorenju prisustvovala je i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport.

2

Dvodnevna manifestacija koju organizuje Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta „Steleks“ Sarajevo, okupila je 250 studenata Elektrotehničkog i sa drugih fakulteta, koji su se takmičili u sportskim disciplinama: mali nogomet, košarka, šah i stoni tenis. Ovo je prvi zajednički projekat Udruženja „Steleks“ Sarajevo i Istočno Sarajevo.

 3

Steleksijada“ se održala na igralištu Treće sarajevske gimnazije i u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo. Glavni cilj ove manifestacije, koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, je promovisanje sporta i zdravog načina života među studentima, te poticanje na saradnju i njegovanje timskog duha.

4