Dogradonačelnik Trivić upriličio prijem za delegaciju Grada Ljubljane

Zamjenik gradonačelnika Milan Trivić danas je u Vijećnici upriličio prijem za delegaciju Grada Ljubljane koju je prevodio dogradonačelnik Dejan Crnek. Današnjem susretu prisustvovao je i ambasador Republike Slovenije u BiH, NJ.E. Iztok Grmek.

Upoznavši prisutne goste iz Slovenije s ustavno-pravnim položajem, nadležnostima i projektima Grada Sarajeva, dogradonačelnik Trivić istakao je da ova dva grada mogu ostvariti saradnju i razmjeniti iskustva u  različitim oblastima.

trivić posjeta delegacije Ljubljane

Zamjenik gradonačelnika Ljubljane, Dejan Crnek rekao je da je sa predstavnicima ljubljanskih opština, a nekadašnjih mjesnih zajednica, na studijskom putovanju u BiH, te da ih posebno raduje što su u posjeti Sarajevu.

Ambasador Grmek ocijenio je ovaj susret kao doprinos intenziviranju saradnje između Sarajeva i Ljubljane.

del ljub

Nakon susreta, dogradonačelnik Trivić je zajedno sa delegacijom Ljubljane obišao gradsku Vijećnicu i upoznao ih sa istorijatom izgradnje, razaranja i cjelokupnim procesom obnove ovog kulturno-historijskog spomenika, koji je trajao 18 godina.

 

9. međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe

Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, danas je u kuglani Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“/„Zetra“ otvorila 9. međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe, koji se održava u sklopu Programa obilježavanja Dana grada Sarajeva.

Na turniru je učestvovalo 70 kuglaša iz Njemačke, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ovo je izvrsna prilika za provjeru naših kuglaša pred Evropsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje će se održati u Srbiji.

Pokrovitelj turnira je Grad Sarajevo, a organizator Sportsko društvo slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo.

Pomoćnica gradonačelnika Deljković otvorila Šestoaprilski turnir u hrvanju

U sklopu obilježavanja Dana grada Sarajeva, Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport danas je otvorila XI međunarodni Šestoaprilski turnir u hrvanju „Kup grada Sarajeva“.

1

U Olimpijskoj dvorani „Huan Antonio Samaran“/„Zetra“, takmičila se 31 ekipa sa 200 hrvača iz: Ukrajine, Bugarske, Makedonije, Češke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Italijje, Albanije, Rusije i Bosne i Hercegovine.

 Organizator turnira je Hrvački klub „Bosna“.