Okončan izbor najboljih crteža učenika osnovnih škola u organizaciji Grada Sarajeva i NVO IPIL-IPIL no KAI iz Tokija

Grad Sarajevo u saradnji sa nevladinom organizacijom IPIL-IPIL no KAI iz Tokija realizira projekte „Trešnje za Sarajevo“ i „Natjecanje u crtanju učenika osnovnih škola“. Ove godine Gradska služba za obrazovanje, kulturu i sport uputila je pozive na adrese deset osnovnih škola na području grada Sarajeva za učešće na likovnom takmičenju. Tom prilikom školama je dostavljen reciklirani papir, donacija nevladine organizacije IPIL-IPIL no KAI. Svoje radove na temu „Budućnost“ dostavilo je pet osnovnih škola i to “Grbavica II”, „Vladislav Skarić“, „Alija Nametak“, „Safvet – Beg Bašagić“, „Osman Nakaš“ i „Edhem Mulabdić“.

IPIL

Lokalna predstavnica NVO IPIL-IPIL no KAI Vajka Kazić, organizirala je danas izbor najboljih crteža u Ambasadi Japana u Sarajevu, kojem je prisustvovala i mr. Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje,kulturu i sport.

IPIL 2

Isti dan, u Gradskoj upravi održan je sastanak kojem su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika mr. Amina Deljković i Hamdo Karić zajedno s predstavnicima Ambasade Japana, organizacije IPIL-IPIL no KAI, te KJKP „Park“,  koji se inače brinu o doniranim sadnicama japanskih trešanja.

IPIL 3

Na sastanku je, između ostalog, dogovoren i nastavak realizacije zajedničkih projekata. Dan kasnije, predstavnici IPIL-IPIL no KAI posjetili su Osnovne škole „Safvet – Beg Bašagić“ i “Grbavica II”, čiji su učenici osvojili nagrade u spomenutom likovnom takmičenju, te su im tom prilikom uručene zahvalnice, nagrade i simbolični pokloni.